Trouw

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Hij die u roept is trouw en doet zijn belofte gestand.1 Tessalonicenzen 5:24

Wie? Hij, De God en Vader van onze Here Jezus Christus, Die ons, de gelovigen roept

Wat? Is (ge)trouw, Hij houdt Zijn belofte

Waar? Aan ons gedaan, dat Hij altijd bij ons zal blijven, ons in alles zal helpen, dus overal in ons leven.

Waarom? Hij Is trouw, omdat dat in Zijn aard ligt, Hij kàn niet anders.

Wanneer? Zelf wanneer wij ontrouw (aan Hem) zijn, is Hij het nog wel aan ons. (2 Timo 2:13)

Waarvoor? Omdat Hij ons roept en iedereen is een geroepene, en Hij daarmee ook meteen de kracht zal schenken. Hij vraagt van ons geen dingen die we niet zouden kunnen. Zijn heilige Geest is beschikbaar, maar zorg dan wel dat je om Hem aangesloten bent.

Waartoe? Om datgene, waar Hij je voor geroepen heeft, moeder, vader, vrouw, man, getuige, ouderling, oudste, evangelist of waar dan ook, waar God je geplaatst heeft, te kunnen volbrengen. En als je dat misschien niet voelt, mag je weten vanuit het Woord, dat het wel zo is!

Gebed: Dank U, Vader, dat U trouw bent, ook al ben ik dat soms ook niet. Dank U dat u mij bekwaam wilt maken, door Uw Geest, voor de taak waarvoor U mij geroepen heeft. Dank U voor uw nimmer aflatende kracht van de heilige Geest. Dank U, dat U mij nooit alleen zult laten. Dank U voor Uw Woord, waar ik altijd op terug kan vallen, als mijn gevoel me in de steek laat.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.