Dienen

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Laat uw liefde oprecht zijn. Verafschuw het kwaad en wees het goede toegedaan. Heb elkaar lief met de innige liefde van broeders en zusters en acht de ander hoger dan uzelf.Romeinen 12:9-10

Wie? Alle mensen die discipelen van de Here Jezus willen zijn.

Wat? Moeten oprecht zijn in de liefde, het kwade verafschuwen en het goed toegedaan zijn. Elkaar liefhebben met innige liefde, de ander hoger achten dan onszelf.

Waar? Allereerst als christenen onderling, dus in onze eigen gemeente, met andere christenen, maar ook met hen die ‘buiten’ zijn

Waarom? Omdat we nu eenmaal anders zijn, omdat de liefde van Jezus in ons woont.

Wanneer? Je kunt beter vragen: wanneer niet? Altijd dus en onder iedere omstandigheid. Het is een levenshouding.

Waarvoor? De wereld is op zichzelf gericht, iedereen zoekt zijn eigen genot en plezier, maar onze vreugde zou juist genegen moeten zijn in het dienen van de ander. Eigenlijk geeft dat een grotere bevrediging dan wat ook!

Waartoe? Omdat dat de gezindheid van de Here Jezus was. Hij kwam om te dienen, legde al Zijn heerlijkheid af om naar ons toe te komen en te sterven aan het kruis. Alles wat Paulus hier vraagt, was in Hem te zien. Discipel van Hem zijn betekent dus ook: worden zoals Hij en dat kan door Zijn Geest!

Gebed: Here Jezus, dank U, dat U zichzelf vernederde voor mij, dat Uw liefde voor mij oprecht is, U het kwade verafschuwt en het goede toegedaan bent en alles wat hierboven staat. Ik wil worden zoals U, help mij door Uw Geest steeds meer en meer te gaan lijken op U.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.