Dijkdoorbraak!

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Laat liever het recht stromen als water, en de gerechtigheid als een altijd voortvloeiende beek.Amos 5:24

Wie? In dit geval het volk Israël, wat zich wel bezig hield met godsdienst, meer religie. Maar ook voor ons houdt dit een vermaning in.

Wat? Moeten het recht laten stromen als water en gerechtigheid als een altijd vloeiende beek.

Waar? In de samenleving, op de plaats waar God ons heeft gesteld.

Waarom? We kunnen nog zo religieus bezig zijn, ook in onze kerken, offers brengen en zelfs met lofprijzing en aanbidding, maar het gaat om ons hart en wat we er in ons dagelijks leven van terecht brengen. Hoe zijn we christen in de praktijk, ook door de weeks.

Wanneer? Wanneer we op de werkvloer zijn, tussen onze collegae, klasgenoten of waar dan ook.

Waarvoor? God heeft heeft hekel aan religie, Hij wil een relatie met ons. De enigen waar de Here Jezus niet mee overweg kon, toen Hij op aarde was, waren de religieuzen in die tijd. Ook in onze diensten kan religie toestaan en religie weerstaat altijd het werk van de heilige Geest.

Waartoe? God wil meer met Zijn rechtvaardigheid en gerechtigheid door ons heen stromen, maar door religie kunnen we daar zelf blokkades voor opwerpen. Wil je meer van God, breek met religie en begin een relatie!

Gebed: Het is ook zo onvoorstelbaar, lieve Vader in de hemel, dat U, de Schepper van de hemel en de aarde een relatie met mij, nietig mensenkind wilt. Maar wat een genade en wat een voorrecht. Laat mij zien, Heer, of er nog een spoor van religie in mij is, zodat ik dat op kan ruimen, want ik wil meer van U, meer met U, meer voor U.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.