Ééntje maar?

Leave a comment Standard

Ééntje maar?
Want er is maar één God, en maar één bemiddelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus, die zichzelf gegeven heeft als losgeld voor allen, als het getuigenis voor de vastgestelde tijd.1 Timoteus 2:5-6
Opfrisser met de 7 w’s

Wie? De mens Jezus Christus, niet alleen de Zoon van God, maar Hij was op aarde bovenal als mens.

Wat? Is de (be) middelaar tussen God, de enige ware, JHWH, de God van braham, Isak en Jacob en mensen, Hij alleen en niemand anders en het is genoeg!

Waar? In de hemel, waar Hij zit aan de rechterhand van God en voor ons pleit.

Waarom? Omdat Hij als enige zichzelf gegeven heeft als losprijs voor allen. Boeddha niet, Mohamed niet, Shiva niet, alleen Jezus deed dat.

Wanneer? Toen Hij stierf aan het kruis en daarmee betaalde voor al onze zonden, als een volkomen verzoening. Als je gelooft, je leven aan Hem geeft, geldt dat ook voor jou. Zo eenvoudig is het.

Waarvoor? Omdat God niet wil dat er ook maar ìemand verloren gaat, maar iedereen wordt gered. (vers 4) Dat is de reden dat wij in de Voorbede moeten gaan staan, zie vers 1 en 2. Een kerk die bidt, is een kerk die wint.

Waartoe? Hier zie je weer zo duidelijk, dat voorbede en redding met elkaar verbonden zijn. Ook weer zo duidelijk, maar één weg tot verlossing. Alleen door het geloof in Jezus en niets, maar dan ook niets ernaast. Het is zo eenvoudig, te eenvoudig zelfs vinden sommige mensen, maar alleen door het geloof in Jezus en in Zijn verzoenend sterven, kunnen wij tot God komen. Wat aarzel je nog? Wordt gered!

Gebed: Dank U, Vader, dat U niets van mij vraagt om mee te nemen, geen goede werken, geen 100 zielen, geen geld, geen kaarsjes, geen meditatie, alleen maar geloof, U volledig vertrouwen en mijn zonden af laten wassen door het reinigende bloed van de Here Jezus. Meer is niet nodig, het is genoeg. Ik ben vernieuwd, witter dan sneeuw, halleluja

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.