Lammetjes en schaapjes

Leave a comment Standard

Lammetjes en schaapjes.

Opfrisser met de 7 w’s

Als een herder weidt hij zijn kudde: zijn arm brengt de lammeren bijeen, hij koestert ze, en zorgzaam leidt hij de ooien.Jesaja 40:11

Wie? De Here HERE, de trouwe en sterke God van Israël.

Wat? Weidt Zijn kudde, hier in de eerste plaats het 2 stammen rijk, dieper: heel Israël, dus ook de in de volken opgegane 10 stammen en ten diepste: allen die bij Hem horen en een schaap van Zijn kudde zijn, door Hem als herder te aanvaarden. Hij brengt ons allen op d plaats van bestemming.

Waar? Vanuit de ballingschap, maar vanuit de ook de gevangenis van de zonde, naar de vrijheid.

Waarom? Omdat Hij trouw is en barmhartig, genadig en rijk aan goedertierenheid.

Wanneer? Als we Hem aannemen als onze Heiland, Redder,Verlosser en Herder. Jezus zei: Ik ben de goede Herder. Als we Hem volgen, zijn wij zijn schapen.

Waarvoor? Hij leidt een ieder op zijn eigen wijze. Op welk geloofsniveau je ook staat. Lammetjes, pasgeboren en nog zwak, of juist lekker een spring in de wei, maar ook de volwassener dieren, de zwakken draagt Hij zelfs in Zijn armen. Maar iedereen op het tempo wat hij of zij aankan, maar wèl vooruit.

Waartoe? Om het doel te bereiken, soms corrigeert Hij, spoort Hij aan, maar we kunnen niet achterblijven, dan komen de roofdieren die op ons loeren (1Petr.5:8) Daarom hebben we ook elkaar nodig, want achterblijvers zijn zo wie zo een prooi. Maar we moeten leren luisteren naar de Stem van de Herder, want Hij wijst ons de weg. Versta jij Zijn Stem? (Joh. 10:4)

Gebed: Ik dank U, Heer dat U mijn Herder bent en ik alles heb wat ik nodig heb. ik aanvaard Uw leiding voor mij leven, ook al zou ik wel eens anders willen. Ik kies ervoor om naar U te luisteren en te doen wat U zegt. Help mij toch om steeds meer en meer Uw Stem te verstaan in alle situaties van mijn leven. In Jezus Naam, amen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.