Wat wast witter?

Leave a comment Standard

Wat wast witter?

Opfrisser met de 7 w’s

Maar nu bent u, die eens ver weg was, in Christus Jezus dichtbij gekomen, door zijn bloed.Efeziers 2:13

Wie? Wij, christenen uit de heidenen, die niet tot het uitverkoren, Joodse volk behoren.

Wat? Zijn, door het offer van de Here Jezus, Zijn bloedstorting aan het kruis, dicht bij God gekomen.

Waar? We waren eerst veraf, ver weg, van God verwijderd, door de tussenuur van de vijandschap.

Waarom? Door de zondeval was er een onoverbrugbare kloof ontstaan tussen God en mensen, maar door het offer van de Here Jezus, door Zijn kostbaar, dierbaar bloed kunnen wij weer tot God komen.

Wanneer? Wanneer wij het aanbod van de genade accepteren. Zijn offer accepteren als betaling voor onze zonden. Dat is een keuze die jij en jij alleen kunt maken.

Waarvoor? God laat ons die keuze. Hij heeft er alles aan gedaan om de kloof te overbruggen en door het bloed van Jezus worden wij, als wij dat accepteren, schoon gewassen. Het bloed van de offerdieren in het Oude Testament bedekte de zonde alleen, maar het bloed van Jezus wast ze weg, onvindbaar. geen vlekje meer te vinden!

Waartoe? Zonde brengt scheiding, maar het bloed van Jezus brengt heling en genade, het reinigt en herstelt, maakt weer heel wat kapot en is krachtig. Er is kracht in het Bloed van het Lam!

Gebed: Dank U, voor Uw kostbare bloed, Here Jezus. Ik accepteer Uw offer aan het kruis als betaling voor mijn zonden. Dank U, dat Uw bloed mij witter wast dan sneeuw en dat er geen spoortje meer van mijn zonden is het vinden. Ik prijs de kracht van Uw bloed en ik overwin de satan met het bloed van het Lam. (Openb. 12:11)

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.