Schuldsanering

Leave a comment Standard

Schuldsanering.

Opfrisser met de 7 w’s
Wees elkaar niets schuldig, behalve liefde, want wie de ander liefheeft, heeft de gehele wet vervuld.Romeinen 13:8

Wie? Wij, christenen aan elkaar en de mensen om ons heen.

Wat? Moeten elkaar niets schuldig zijn, dan elkaar lief te hebben.

Waar? Sommigen vatten dat letterlijk op, dus ook niet bij de bank.

Waarom? Het hebben van schulden kan je onder een juk brengen, waardoor je gebonden bent en niet kan doen wat je zou willen doen. Elkaar lief hebben is het belangrijkste, omdat we daarmee de wet vervullen.

Wanneer? Het wordt makkelijker als we vervuld zijn met de heilige Geest en Zijn vrucht voortbrengen. Één van de negen partjes is tenslotte liefde.

Waarvoor? Omdat we dan doen wat God van ons vraagt en de hele wet vervullen zoals de Here Jezus die ook samenvatte. Heb God lief boven alles en de naaste als jezelf.

Waartoe? Liefde is de belangrijkste drijfveer van God om Zijn Zoon naar de aarde te sturen en het was de belangrijkste drijfveer van de Zoon om te gaan en te sterven in onze plaats. Daarom is het zo belangrijk dat ook liefde onze drijfveer wordt, omdat de liefde niemand kwaad doet (vers 10).

Gebed: Dank U wel Heer, voor Uw liefde voor mij. Ik bid dat U meer van Uw liefde in mij uitstort en er meer van de vrucht van de Geest in mij merkbaar wordt. Ik kies ervoor om lief te hebben, ook de mensen die niet zo aardig tegen mij zijn, omdat ik Uw wil wil doen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.