Wees wijs

Leave a comment Standard

Wees wijs.

Opfrisser met de 7 w’s
Streef naar wijsheid, zoek naar kennis, wijk niet af van wat ik zeg, vergeet het niet. Verlaat de wijsheid niet, dan beschermt ze je, heb haar lief, dan behoedt ze je.Spreuken 4:5-6

Wie? De zoon van Salomo, maar ook wij kunnen veel uit Spreuken leren.

Wat? Streef naar wijsheid, zoek naar kennis en doe wat er in Gods Woord staat.

Waar? In ons dagelijks leven, overal en in elke situatie.

Waarom? Wijsheid en kennis die van God komen en gaven van de heilige Geest zijn, zullen ons behoeden. Het is dus geen boekenwijsheid of kennis, maar gaven van God.

Wanneer? We ontvangen, als we vervuld worden en blijven met de heilige Geest, alle negen bijzondere gaven, omdat Hij dan in ons komt wonen en wij Zijn tempel zijn.

Waarvoor? Natuurlijke, geleerde kennis is goed, maar echte wijsheid begint met het ontzag voor God, de vreze des Heren. Als we dat hebben, opent dat ons hart voor meer van God en Zijn Geest.

Waartoe? Die stelt ons in staat, wanneer onze eigen wijsheid (of eigenwijsheid) tekort schiet, dingen te kennen en te weten vanuit de openbaring van de Geest. Dat zal ons dan weer behoeden voor allerlei domme en gevaarlijke dingen. Ik wil er meer en meer van. En jij?

Gebed: Vader, ik kies ervoor om mij open te stellen voor Uw Geest, zodat ook de gaven van kennis en wijsheid in mijn leven werkzaam zullen zijn. Openbaar mij door Uw Woord en Geest en leidt mij in beslissingen, zodat ik behoed zal worden voor domme en gevaarlijke dingen. Dank U, voor Uw Woord, dank U voor Uw Geest. Vul mij opnieuw!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.