Medelijden

Leave a comment Standard

Medelijden.

Opfrisser met de 7 w’s
Juist omdat hij zelf op de proef werd gesteld en het lijden volbracht heeft, kan hij ieder die beproefd wordt bijstaan.Hebreeen 2:18

Wie? De Here Jezus, Zoon van God, Zoon van mensen

Wat? Is op de proef gesteld en heeft het lijden volbracht.

Waar? Hier op aarde, tijdens zijn leven en sterven.

Waarom? Hij weet wat het is om beproefd te worden en te lijden, daarom kan Hij ons bijstaan. Bij wat Hij heeft doorstaan vallen al ons lijden en beproevingen in het niet.

Wanneer? Toen Hij het uitriep: Mijn God, Mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten.

Waarvoor? Niemand hoeft zonder God te zijn, Hij is altijd dichtbij, maar aan het kruis liet God Jezus alleen achter, zodat wij dat nooit hoeven mee te merken.

Waartoe? Wat voor lijden we ook doormaken, hoe zwaar we ook worden beproefd, deel het met onze Heiland, Hij weet als geen ander waar je het over hebt, Hij weet er over mee te praten en lijdt met je mee. Deel het met Hem en laat het bij Hem, zodat Hij het kan heiligen en genezen. We hebben een machtige Heiland!

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U ons in alles gelijk geworden bent, maar niet als wij zovaak hebben opgegeven. Dank U dat U uitriep ‘Het is volbracht’ en dat Dood en Dodenrijk U zijn onderworpen. Dank U dat U weet wat lijden is en dat U met mij meevoelt en mij de kracht geeft om het te dragen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.