Martelaar

Leave a comment Standard

Martelaar

Opfrisser met de 7 w’s

Het is een blijk van genade als iemand, doordat zijn aandacht op God gericht is, in staat is onverdiend leed te verdragen.1 Petrus 2:19

Wie? Iemand die lijdt om zijn of haar geloof.

Wat? Is een blijk van genade, het is een gunst.

Waar? In de wereld.

Waarom? Als we verdiende straf krijgen, is dat niet meer dan terecht. Maar als je onverdiend straf krijgt, is dat een gunst, genade is iets krijgen wat je niet verdiend hebt, dit dus ook.

Wanneer? Dat kan eigenlijk alleen maar als je voor je geloof uitkomt. Het Griekse woord voor getuige en martelaar is hetzelfde.

Waarvoor? Het is ook een vorm van discipelschap, zoals de Here Jezus ook leed, zonder zijn mond te openen en voor ons zo de toegang tot God weer opende, zo mogen wij door goed te doen, de mond van onverstandigen de mond snoeren. (vers 15)

Waartoe? Een discipel is niet meer dan zijn Meester, dus ook wij, kunnen moeten lijden omwille van de Naam van Jezus. Dat is een gunst, een eer. Lijden wij nog niet, zoals onze broeders en zusters in de gesloten landen.,zijn we niet genoeg getuigen van de Naam van de Heer?

Gebed: U vraagt wel heel veel van ons, Heer, dat we moeten lijden om Uws Naams wil. Maar ik bid dat ik meer en meer getuige van U mag zijn, zodat ik mensen voor U mag winnen, wat het mij ook kost. En ik dank U, dat wat er ook gebeurt, U zult mij de kracht daarvoor geven. In Jezus Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.