Niemand anders

Leave a comment Standard

Niemand anders.

Opfrisser met de 7 w’s
Ik ben de HEER, uw God, die u uit Egypte, uit de slavernij, heeft bevrijd. Vereer naast mij geen andere goden.Exodus 20:2-3

Wie? De HERE God.

Wat? Heeft ons uit de slavernij bevrijd, de macht van de zonde.

Waar? Voor Israël, toen zij uit Egypte gingen, voor ons toen wij werden gered en ons leven aan Hem gaven.

Waarom? Omdat God van ons houdt en Zijn Zoon gaf, Hij had het liefste wat Hij had voor ons over.

Wanneer? Toen Jezus stierf, werden allen die in Hem geloven bevrijd.

Waarvoor? Het was niemand anders dan God zelf, die dat deed, waarom zouden wij dan iets of iemand anders de eer geven. Hij duldt geen andere goden naast zich. Er kan niets naast Hem bestaan, zelfs niet in Zijn schaduw staan. Er kan en mag niets of niemand anders Heer over ons leven zijn.

Waartoe? Als wij echt meer van God willen ontvangen, dan zullen we schoon schip moeten maken. Vraag aan de heilige Geest om jou te laten zien, waar er in je leven nog andere goden, verslavingen, of wat dan ook zitten en ruim ze op. Alleen Jezus is het antwoord op al onze vragen. Geen buddhah, geen Krishna, geen Allah, geen geld, geen porno, geen macht, niets of niemand anders dan Hij alleen. Dat geeft ruimte, dat geeft genezing, dat geeft bevrijding.

Gebed: heilige Geest, ik bid U mij te laten zien, waar er nog ruimte is voor andere goden, of godjes in mijn leven., want ik wil die opruimen. Ik kies ervoor om U, de Drieënige God, alleen te dienen en te eren. Dank U wel, dat U dat gaat doen. In Jezus Naam, amen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.