Wijsheid in de aanbieding

Leave a comment Standard

Wijsheid in de aanbieding.

Opfrisser met de 7 w’s
Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven.Jakobus 1:5

Wie? Een van ons.

Wat? Kan, als wij wijsheid te kort komen, God daarom vragen

Waar? In iedere situatie van ons leven, bij moeilijke keuzes die we moeten maken, pastorale problemen, waar je soms tegen aanloopt, kortom voor alles.

Waarom? Omdat de Here God, ons juist, door Zijn Geest, wil helpen en bijstaan. Hij geeft het ons dan zonder voorbehoud en zonder verwijt.

Wanneer? Wanneer wij Hem erom vragen, maar wel in geloof (vers 6)

Waarvoor? Hij heeft ons Zijn Geest gegeven om ons tot hulp te zijn. Het woord Parakleet, wat voor de Heilige Geest vaak gebruikt wordt, betekent niet alleen Trooster, maar ook hulp. De Here wil ons niet aan laten tobben, maar ons laten putten uit zijn oneindige bron van wijsheid.

Waartoe? Een Vader, zoals Hij, wil Zijn kinderen behoeden voor domme dingen. Hij wil dat ons geloof sterk en standvastig is, ook in moeilijke tijden en ook dat het ons aan niets ontbreekt (vers 4). Laten we dus in ruime mate van dit aanbod gebruik maken en God bij alle beslissingen om die wijsheid vragen. Het is gratis en voor niets! Wat een aanbod. God geeft meer, veel meer!

Gebed: Dank U, Vader, voor Uw aanbod om mij wijsheid te schenken. Ik bid U dat U mij die overvloedig zult geven, in iedere situatie van mijn leven. Bij mijn werk, bij mijn bediening, bij het maken van de Opfrisser, in alles. Ik dank U, dat U het mij al gegeven hebt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.