Luidruchtig

Leave a comment Standard

AriLuidruchtig.

Opfrisser met de 7 w’s
De HEER zal ik prijzen met luide stem, hem loven te midden van velen, hij staat de armen terzijde en redt hen uit de greep van hun rechters.Psalmen 109:30-31

Wie? In eerste instantie: David, maar ook wij kunnen dit zeggen.

Wat? Dat we de Here zullen prijzen met luide stem, niet zachtjes, dus maar met een duidelijk voor anderen hoorbaar volume.

Waar? In het midden van velen, iedereen zal het horen.

Waarom? Omdat God rechtvaardig is, de armen terzijde staat en hen redt uit de greep van hun rechters.

Wanneer? Loven en prijzen kunnen we Hem ieder moment van de dag, al zou ik dat ’s morgens vroeg, als iedereen nog slaapt, niet zo luidruchtig doen zoals de psalmist zegt 😉

Waarvoor? De HERE God is een God van recht, daarom ook zond Hij Zijn Zoon, de Here Jezus, om voor ons de straf te dragen. Omdat het recht zijn beloop moest hebben, was de straf, die ons de vrede brengt, op Hem.

Waartoe? Dat is reden genoeg om Hem eeuwig te loven en te prijzen, in het midden van velen. Waar anderen mopperen en klagen, kunnen wij God prijzen en afrekenen met negativiteit. Wij hebben reden om positief te zijn: Jezus stierf voor onze zonden en overwon de dood! Halleluja!

Gebed: Dank U, Heer dat U zich ontfermt over wie het zoveel minder hebben dan wij en dat U ons daarbij inschakelt. Dank U, Here Jezus, dat U kwam en mijn zonden op U nam en de dood overwon. Ik wil U loven en prijzen, waar anderen negatief zijn, omdat U zoveel voor mij deed en doet.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com e en Margreet de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.