meer van Uw Geest

Leave a comment Standard

Meer van Uw Geest.

Opfrisser met de 7 w’s
Jaag de liefde na en streef naar de gaven van de Geest, vooral naar die van de profetie.1 Korintiers 14:1

Wie? Iedere, geestvervulde, gelovige.

Wat? Moet de liefde najagen, er naar op jacht gaan èn naar de gaven van de Geest, zeker die van profetie.

Waar? In ons eigen leven, de liefde is de basis, hier symbool voor de vrucht van de Geest (Gal.5:22) daaruit kunnen we de negen gaven van de Geest zien functioneren in ons leven.

Waarom? Onze God is een bovennatuurlijk God, die door Zijn Geest uit te storten en zijn kinderen daarin te dopen, ons geloof bekrachtigt met bovennatuurlijke gaven.

Wanneer? Wanneer wij in de heilige Geest gedoopt zijn. De doop in de heilige Geest is, naast je bekering een tweede ervaring. Als dat bij je is gebeurd, heb je de bron van kracht om te getuigen (Hand. 1:8) in je en zullen de gaven van de Geest zich in je openbaren.

Waarvoor? Vanuit de liefde, de bewogenheid voor de mensen om je heen, kunnen die gaven gebruikt worden om een krachtige getuige van de Here Jezus te zijn. (Marc. 16:17-20) en tot opbouw van de gemeente.

Waartoe? Het evangelie is een kracht Gods, dunamis, staat er in het Grieks, daar is ons woord dynamiet van afgeleid. Door de gaven van de heilige Geest te laten functioneren in je leven, door er naar te streven, kan je die kracht demonstreren en het bewijs leveren dat Jezus leeft. Het verstaan van God stem en het spreken van Zijn specifieke Woord (Rhema) in bepaalde situaties, profeteren dus, is eigenlijk onmisbaar in deze tijd. Ga je mee op zoek naar meer van Gods Geest?

Gebed: Dank U wel, Here Jezus, dat U de Doper in de Heilige Geest bent, dank U wel Heilige Geest dat U de liefde van de Vader in ons uit stort en ons voorziet van alle gaven die we nodig hebben om een krachtig getuige van de Here Jezus te zijn. Vul mij, voor het eerst of opnieuw met Uzelf, maak mij een woning, een tempel voor U, zodat Uw liefde, de vrucht en de gaven in mij zichtbaar worden, tot eer van de Naam van Jezus. Amen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.