Wie is er sterk?

Leave a comment Standard

Wie is er sterk?

Opfrisser met de 7 w’s
Wij, de sterken, moeten de zwakken in hun kwetsbaarheid helpen en niet ons eigen belang dienen. Laat ieder van ons zich richten op het belang van de ander, op wat goed en opbouwend voor hem is.Romeinen 15:1-2

Wie? Wij, de sterken, dat is, als we niet meer afhankelijk zijn van de ceremoniën die de wet voorschrijft, of de tradities van je kerk.

Wat? moeten de zwakken in hun kwetsbaarheid helpen en niet ons eigen belang, of onze eigen mening dienen.

Waar? Dit gaat echt over de gemeente, de andere gelovigen om ons heen.

Waarom? Maar al te vaak, geven wij zo hoog op over onszelf, omdat we al zo ‘ver’ zijn in het geloof, zonder echt te beseffen dat we een ander, die nog niet zo ver is, daarmee achter stellen en in plaats van hem of haar mee te nemen, juist achter laten. Helaas spreek ik uit ervaring.

Wanneer? Hoe ver we ook mogen zijn, we moeten ons altijd waken voor hoogmoed, want dat ligt dan juist op de loer. En niemand is meer of minder in het koninkrijk,wat je bediening ook is, hoeveel mensen je al tot Jezus hebt geleid, of hoeveel mensen er ook door jouw gebed genezen zijn.

Waarvoor? Wanneer we in ons geloof groeien, geestelijke gaven ontdekken en ermee aan de slag gaan en zien dat het werkt, is het onze taak om hen die nog niet zo ver zijn mee te nemen op onze ontdekkingstocht. Want we moeten elkaar opbouwen. Hoogmoed was de zonde van satan, wij moeten ons daar, zeker in het Koninkrijk, verre van houden.

Waartoe? We moeten de eenheid bewaren, ten koste van onszelf. Paulus zegt hier zelfs niet meer te willen eten (offervlees) of te drinken, als dat onze medebroeders en zusters in verwarring zou brengen. Zijn wij ook zo opofferingsgezind?

Gebed: Ik dank U, Vader, voor alles wat U mij gegeven heeft en dagelijks ook weer geeft, het is alles genade. er is dan ook geen enkele reden dat ik hoogmoedig zou zijn, of mezelf boven anderen zou verheffen. Als ik dat gedaan heb, dan vraag ik U om vergeving. Help mij, Heer om hen die nog niet zo ver zijn te helpen, sterker te worden en mee te nemen in het avontuur wat geloven eigenlijk is.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.