Deur dicht!

Leave a comment Standard

Deur dicht!

Opfrisser met de 7 w’s
Want ik ben de HEER, je God, ik neem je bij je rechterhand en zeg je: Wees niet bang, ik zal je helpen.Jesaja 41:13

Wie? De HERE God, de trouwe en waarachtigst God van het verbond.

Wat? Neemt Israël, maar ook ons, die op Hem vertrouwen, bij de rechterhand en zegt dat we niet bang hoeven zijn en dat Hij ons zal helpen.

Waar? Bij de rechterhand, Hij leidt ons door moeilijke en soms pijnlijke situaties heen.

Waarom? Omdat Hij trouw is en doet wat Hij zegt. Daarom kunnen we Hem blindelings vertrouwen en hoeven we niet bang te zijn.

Wanneer? Als we Hem vertrouwen, zodra we dat niet meer doen, zinken we, net als Petrus in de golven, maar zelfs dan is Hij er om ons er uit te trekken.

Waarvoor? Angst is een van de machtigste vijanden van de tegenstander. Hele volksstammen, maar ook Gods volk, houdt hij daarmee in zijn greep. Maar als de Here God zegt, dat we niet bang hoeven zijn, voor wat dan ook, waarom zijn we het dan nog?

Waartoe? Als we leren afrekenen met angst, dat duseigenlijk zonde is, omdat we tegen God en Zijn beloften ingaan, opent de weg naar vrijheid. Als we bang zijn, opent dat een deur naar de geest van angst. Het is een keuze van je wil. Er zaten 12 discipelen in de boot, maar er was er slechts een die op het water liep! Angst houdt ons van onze bestemming weg!

Gebed: Wat een geweldige belofte, Here, ook vandaag weer. We hoeven niet meer bang te zijn, want U pakt onze rechterhand en leidt ons. Ik kies ervoor om niet meer bang te zijn, bekeer mij daarvan en weiger te zwichten voor intimidatie van de vijand. Ik gebied de geest van angst mij te verlaten in Jezus Naam! Dank U Heer, voor Uw vrijheid, ook gekocht en betaald aan Golgotha’s kruis.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.