Opnieuw verliefd?

Leave a comment Standard

Opnieuw verliefd?

Opfrisser met de 7 w’s
Zo moeten mannen hun vrouw liefhebben, als hun eigen lichaam. Wie zijn vrouw liefheeft, heeft zichzelf lief.Efeziers 5:28

Wie? De getrouwde mannen onder ons.

Wat? zijn verplicht, het is dus een gebod, onze echtgenotes lief te hebben.

Waar? In het huwelijk, een afspiegeling van de liefde van Christus voor zijn bruid, de gemeente.

Waarom? Als je je vrouw liefhebt, heb je ook dat deel van jezelf lief, dat bij jou hoort, omdat je samen één bent, lichamelijk en geestelijk.

Wanneer? Wanneer je samen bent getrouwd, al of niet ingezegend in de kerk of gemeente. De bijbel is heel duidelijk dat God het huwelijk heeft ingesteld. Samenwonen is niet van dezelfde orde.(Joh.5:18) seksualiteit hoort binnen dat beschermde thuis.

Waarvoor? Het huwelijk wordt gebruikt als beeltenis van de liefde van de Here Jezus voor ons. Zoals Hij ons heeft liefgehad, behoren wij onze vrouwen lief te hebben. Dat betekent nogal wat. Hij heeft zichzelf gegeven, zijn leven. Hij offerde zich op. Wij hebben een belangrijke taak en nog heel wat goed te maken.

Waartoe? Als wij met elkaar in het huwelijk omgaan, zoals Hij met ons, dan moet daar harmonie zijn, en opofferingsgezindheid. Het mooie is, dat het dan weer ten gunste is vanonszelf. Onze huwelijken mogen, met alle lekken en gebreken, een beeld zijn van Jezus liefde voor ons. Het is dan op zich al een getuigenis voor de wereld.

Gebed: Dank U, Here Jezus, voor Uw liefde voor mij, dank U voor mijn vrouw. Ik bid dat U ons helpt om elkaar zo lief te hebben, zoals U ons liefheeft en dat onze relatie als zodanig een getuigenis naar de wereld zal zijn.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.