Focus

Leave a comment Standard

Focus.

Opfrisser met de 7 w’s
Als u nu met Christus uit de dood bent opgewekt, streef dan naar wat boven is, waar Christus zit aan de rechterhand van God.Kolossenzen 3:1

Wie? Wij, de gelovigen, die met Christus zijn gestorven en met Hem zijn opgewekt.

Wat? Moeten ons bezig houden met de dingen die boven zijn, de zaken van het koninkrijk van God.

Waar? Boven, waar de Here Jezus Christus zit, aan de rechterhand van God, de Vader, de plaats van gezag en autoriteit.

Waarom? De aardse dingen, het zondige, houden ons van God af, maar de dingen die boven zijn, hebben eeuwigheidswaarde en trekken ons naar Hem toe.

Wanneer? Wanneer wij met Hem gestorven, begraven en opgewekt zijn, waarmee doop en bekering zijn gesymboliseerd (Kol. 1:12) en in dat nieuwe leven met Hem wandelen.

Waarvoor? Vaak klagen we dat we zo weinig van God merken en het geloof lijkt afgezwakt, zeker met vergelijking toen we pas tot bekering waren gekomen. Dat kan natuurlijk nooit aan God liggen, maar aan onszelf. Waar zijn we op gericht, wat houdt ons bezig.

Waartoe? Als we ons richten op de Here Jezus en bezig zijn met de dingen van het Koninkrijk, dan blijft onze relatie met Hem fris, door de Heilige Geest. De aardse dingen, hiermee worden zonden bedoeld, zoals uit het verdere verloop blijkt, brengen scheiding, zoals zonde altijd doet. Daarom is het goed om regelmatig jezelf af te vragen, waar we op gefocust zijn. Eén graad afwijking op je kompas, kan je je bestemming al doen missen.

Gebed: Here Jezus, U bent aan de rechterhand van God, gezeten in kracht en majesteit. u is alle macht gegeven, boven tronen en heerschappijen. Wat is het dan ook geweldig, dat U bemoeienis met ons wilt hebben en in alles wat we doen betrokken wilt zijn, ook vanuit die macht en autoriteit. Ik kies ervoor om mij weer volledig op U te richten en alle ballast overboord te werpen. U en U alleen op de eerste plaats!

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.