Hoogmoed komt voor de val.

Comments 2 Standard

Hoogmoed komt voor de val.

Opfrisser met de 7 w’s
Hoogmoed leidt tot schande, wijsheid kenmerkt wie bescheiden is.Spreuken 11:2

Wie? Zij, die denken alles te kunnen doen, zonder de consequenties te hoeven dragen = hoogmoed.

Wat? Als men er dan toch achter komt, leidt dat tot schande.

Waar? Dat gold toen, in de tijd van Salomo, maar het geldt nu nog steeds.

Waarom? Hoogmoed was de zonde die satan ten val bracht, Hij wilde als God zijn. In zijn val probeert hij zoveel mogelijk mensen mee te nemen. Veel mensen zijn daar gevoelig voor, ook christenen.

Wanneer? Complimentjes zijn goed en je mag ook van de dingen genieten die goed gegaan zijn, ook in het koninkrijk van God, maar geef de eer aan de Heer, anders ligt hoogmoed op de loer. Bescheidenheid en wijsheid lopen hand in hand.

Waarvoor? Als je denkt alles maar ongestraft te kunnen doen, omdat niemand het ziet of merkt, kom je bedrogen uit. Vers 1 gaat over een zuivere weegschaal. Onze integriteit is heel belangrijk, omdat wanneer we dat niet blijkende zijn, we de naam van Jezus geen eer aan doen.

Waartoe? Het spreekwoord, wat hier uit afgeleid is, zoals veel spreekwoorden hun oorsprong in de Bijbel hebben, zegt: Hoogmoed komt voor de val. Laten we ons dan ook waken voor die zonde, want meer is het niet. Wanneer we in alle bescheidenheid leven en wandelen, mogen we genieten van wat God door ons heen doet, maar Hem alle eer geven.

Gebed: Dank U, trouwe Vader in de hemel, voor alles wat ik voor u mag doen. Bewaar mij, Heer voor hoogmoed en trots en leer mij in alle bescheidenheid U te volgen, Here Jezus, door Uw Geest. Amen.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

2 gedachtes over “Hoogmoed komt voor de val.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.