Gehoorzamen.

Leave a comment Standard

Gehoorzamen.

Opfrisser met de 7 w’s
Men moet God meer gehoorzamen dan de mensen.Handelingen 5:29

Wie? Men, geldt dus eigenlijk voor iedereen, maar zeker voor ons,malswe discipelen van de Here Jezus willen zijn.

Wat? Moeten God meer gehoorzamen dan de mensen.

Waar? Overal en in elke situatie. In wat voor omstandigheden we ons ook bevinden, Gods Woord gehoorzamen brengt rust en vrede.

Waarom? Omdat dat alleen de waarheid is en zegen brengt. God verbindt zegen aan het luisteren naar, gehoorzamen van Zijn Stem. (Ex. 15:26)

Wanneer? Dit geldt altijd en overal, maar in sterke mate als het om getuigen van de Here Jezus gaat en het prediken van de blijde boodschap. Laat je daarin door niets of niemand beperkingen opleggen. Ook daarin moeten we doen wat God zegt: Gaat heen en verkondig het evangelie.

Waarvoor? Dat is met name onze Grote Opdracht, geldig voor iedere christen. Het is Gods hart dat zondaren worden gered, daarom gaf Hij Zijn Zoon. Daarom ben je op de plaats waar je nu bent, het is jouw zendingsterrein!

Waartoe? Niet iedereen is een evangelist, maar je kunt wel getuigen wat God in je leven heeft gedaan. Dat mag dan ook weer niet ten koste gaan van je werk, maar er is altijd wel weer een gelegenheid te vinden, in koffie of lunchpauze of waar dan ook om, kort en krachtig te getuigen van de hoop die in ons is. De duivel wil dat niet, de mensen vaak niet, maar Jezus wel. Hij zei voor Hij naar de hemel ging, dat we kracht zouden ontvangen en Zijn getuigen zouden zijn. Laten we Hem dan ook vandaag gehoorzamen!

Gebed: Dank U, Heer, dat Uw Woord altijd geldt, waar dan ook en dat we, wanneer we de principes van Uw Woord toepassen, onder Uw zegen zijn. Leer ons, Heer ook vandaag een positief getuigenis van U te mogen afgeven, wie U bent en wat U doet in ons leven. Help ons, door Uw Geest een getuige van U te zijn en het evangelie van Uw Liefde, door Uw Zoon, te vertellen. Schept U gelegenheden, Heer ook vandaag. In Jezus Naam, amen.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.