Doorgaan

Leave a comment Standard

Doorgaan.

Opfrisser met de 7 w’s
Laat tot u doordringen hoe hij standhield toen de zondaars zich zo tegen hem verzetten, opdat u niet de moed verliest en het opgeeft.Hebreeen 12:3

Wie? De Hebreeën, aan wie deze brief geschreven is, de 12 stammen in de verdrukking, maar het geldt natuurlijk ook voor ons.

Wat? Wij moeten, ondanks het feit dat we misschien tegenstand ervaren van de mensen om ons heen, niet laten ontmoedigen.

Waar? Dat kan natuurlijk overal zijn, in je gezin, op je werk of op school, of zelfs in je kerk.

Waarom? We moeten ons oog gericht houden op de Here Jezus, als er iemand tegenstand te verdragen heeft gehad, was Hij het wel, tot de dood toe, maar Hij hield vol, zodat wij dat ook kunnen. Dat moeten we goed bedenken, tot ons door laten dringen.

Wanneer? Wanneer we tegenstand, druk ervaren, met name om ons geloof en ons getuigenis.

Waarvoor? We hebben de wedloop te lopen en hebben en wolk van getuigen ( Hebr. 11) die ons als het ware aanmoedigen en aanvuren, hou vol, let op de eindstreep! Zij zijn onze ‘supporters’. Daarom niet opgeven en de moed verliezen.

Waartoe? De tegenstander wil dat we opgeven en de handdoek in de ring smijten, hij wil ons ontmoedigen, demotiveren, zodat je denkt: wat maakt het ook allemaal uit. Hij probeert je tegen te houden van de plannen die God voor je heeft, klein of groot. Maar we mogen kijken naar de Here Jezus en met Hem onze nood delen. Hij weet wat het is, ook nog eens door zijn eigen volk, zoveel tegenstand te moeten verdragen, verraden door één van zijn intiemste vrienden, verloochent door wat gezien werd als de fanatiekste volgeling, maar Hij hield vol. Zo kunnen wij daaruit de kracht putten. Houd moed! Geef niet op!

Gebed: U weet als geen ander, Here Jezus, hoe het is om soms door mensen of omstandigheden ontmoedigd te worden, zodat we maar denken het bijltje er bij neer te gooien. Maar gelukkig heeft U dat nìet gedaan en heeft U vol gehouden. Ik vraag U om ons kracht te geven, door Uw Geest, zodat ook wij kunnen volharden op de weg die U voor ons heeft. Ik dank U dat U ons verhoort, in Uw Naam.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.