Schuilen!

Leave a comment Standard

Schuilen!

Opfrisser met de 7 w’s
Van oudsher is God een schuilplaats, zijn armen dragen u voor eeuwig.Deuteronomium 33:27a

Wie? De Here God, de God van Israël.

Wat? Is van oudsher een schuilplaats, zijn armen dragen ons voor eeuwig.

Waar? Dit is de zegen van Mozes voor het hele volk, vlak voor het betreden, innemen, van het beloofde land.

Waarom? Bij Hem kunnen we altijd schuilen (Ps.91) zijn eeuwige armen zijn onder ons, zodat we niet kunnen vallen. Misschien wel struikelen, maar Hij vangt ons altijd weer op.

Wanneer? Van oudsher, dus vroeger al, dan zeker nu en ook in de toekomst. Onze God is een God van heden, verleden en toekomst. (Heb. 13:8)

Waarvoor? God is een God van trouw en geduld. Hij vindt het juist fijn als we in Zijn nabijheid zijn en bij Hem schuilen. Als een liefhebbende Vader verlangt Hij naar Zijn kinderen, wil hun verhalen horen, met hen stoeien en hen beschermen tegen gevaar.

Waartoe? Israël krijgt deze beloftezegen mee op een belangrijk punt in hun geschiedenis. Een nieuwe periode staat voor de deur. Na 40 jaar rondtrekken door de woestijn gaat het beloofde land nu ingenomen worden. Niet zonder slag of stoot, en met veel gevaar. Ook wij kunnen ons beloofde land innemen. Wat is dat? Alle beloften en zekerheden die Jezus vrijzette aan het kruis, zoals redding, eeuwig leven, maar ook genezing en bevrijding en een leven onder Zijn zegen. Maar wat er ook gebeurt, Hij blijft een schuilplaats en Zijn bescherming, Zijn eeuwige armen, zijn onder ons. Wat een heerlijke zekerheid!

Gebed: Lieve Vader in de hemel, Papa, wat ben ik trots op U, U bent de sterkste van allemaal, U bent de grootste, de machtigste. Wat geweldig dat ik bij U mag schuilen en dat U mij tegen alle gevaren beschermt en de vijand op de vlucht jaagt (vers 27b) Israël kon zo haar Beloofde Land innemen, ik wil ook alle zegeningen door de Here Jezus aan het kruis vrijgezet in bezit nemen, dank U dat U mij daarbij helpt. In Jezus Naam.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.