Waak!

Leave a comment Standard

Waak!

Opfrisser met de 7 w’s
Maar u, broeders en zusters, u leeft niet in de duisternis, zodat de dag van de Heer u zou kunnen overvallen als een dief, want u bent allen kinderen van het licht en van de dag. Wij behoren niet toe aan de nacht en de duisternis, dus laten we niet slapen, zoals anderen, maar waken en op onze hoede zijn.1 Tessalonicenzen 5:4-6

Wie? Wij, als broeders en zusters, die niet in de duisternis leven.

Wat? Moeten waken en op onze hoede zijn.

Waar? Overal, daar waar God ons heeft gesteld.

Waarom? Zodat de dag ons niet zou overvallen als een dief in de nacht.

Wanneer? Wanneer wij zouden slapen, lui en vadsig worden en niet meer klaar zijn om de Here Jezus te ontmoeten.

Waarvoor? Wij zijn kinderen van het licht en behoren niet aan de nacht en aan de duisternis toe.

Waartoe? Daarom dienen wij alert te zijn en de komst van de Here Jezus te verwachten. Te waken betekent ook, dat we zien wat er om ons heen gebeurt, de tekenen van de tijd te herkennen en dat we bidden en op de bres staan voor hen die dreigen verloren te gaan, omdat ze Jezus nog niet kennen en dus in duisternis leven.

Gebed: Here Jezus, U komt spoedig, maak ons bereid om U te ontmoeten. We bidden voor hen die de Here Jezus nog niet kennen als hun Heiland en Verlosser. Here, zegen hen, overtuig hen van zonde gerechtigheid en oordeel, open hun ogen en neem de verblinding weg, zodat ze de waarheid van het Evangekie zullen zien, open een deur zodat ze in contact komen met hen die het zich Evangelie niet schamen en laat ze het Evangelie horen en merken als een kracht Gods en redt hen Here, want niemand kan tot U komen, tenzij U hem trekt. We binden de sterke die hen gevangen houdt in Jezus Naam, op grond van Zijn volbrachte werk op Golgotha en we spreken vrijlating uit in Jezus Naam.

<gebed volgens de principes van www.doeltreffendbidden.tk>

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.