Toegang vrij

Leave a comment Standard

Toegang vrij.

Opfrisser met de 7 w’s
Jezus slaakte een luide kreet en blies de laatste adem uit. En het voorhangsel van de tempel scheurde van boven tot onder in tweeën.Marcus 15:37-38

Wie? De Here Jezus, de Zoon van de levende God, onze Heiland en Middelaar.

Wat? Slaakte een luide kreet, waarschijnlijk ‘Het is volbracht’ en blies de laatste adem uit, Hij gaf de geest. Het is volbracht betekent ook, het is betaald.

Waar? Aan het kruis van Golgotha, waar Hij betaalde voor onze zonde.

Waarom? Dat is de enige weg, om de kloof tussen God en mensen weer te herstellen, uit liefde gaf God Zijn Zoon, uit liefde gaf Jezus Zijn leven. Hij nam het initiatief, Hij blies de laatse adem uit.

Wanneer? Toen Hij plaatsvervangend stierf, in mijn plaats en een ieder die dat wil, mag dat in geloof aannemen. Als bewijs van Gods acceptatie van Jezus offer, scheurde Hij zelf het voorhangsel van boven naar beneden dat tussen het Heilige en het Heilige der Heiligen hing in tweeën.

Waarvoor? Door Jezus offer hebben wij weer vrij toegang tot de Vader, geen priester of wat voor andere figuur dan ook, is er meer nodig. Door Jezus bloed zijn wij schoongewassen en mogen we weer bij Papa komen.

Waartoe? Omdat Hij ons zo miste, Hij, die liefhebbende Vader, was verstoken van contact met Zijn kinderen. maar nu kunnen wij weer, zonder rituelen, plichtplegingen of afspraak, altijd, zomaar bij Hem binnenlopen. Nou ja, ‘zomaar’ het kostte Jezus Zijn leven, maar Hij gaf het uit en met liefde. Daarom is het vandaag Goede Vrijdag, een betere kan je niet hebben.

Gebed: Nog is het tijd, de Heer geeft genâ, de toegang is vrij, door Golgotha. Jezus ging voor, Hij wacht aan de grens, Is je paspoort getekend, Oh mens?

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.