Iets nieuws.

Leave a comment Standard

Iets nieuws

Opfrisser met de 7 w’s
Zie, ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het – heb je het nog niet gemerkt? Ik baan een weg door de woestijn, maak rivieren in de wildernis.Jesaja 43:19

Wie? Ik, dat is de HERE God, de God van Abraham, Isaac en Jacob.

Wat? Gaat iets nieuws verrichten, het is al aan het ontkiemen.

Waar? In de woestijn, waar een weg gebaand wordt en in de wildernis waar Hij rivieren gaat maken., in het land Israël.

Waarom? Omdat Hij trouw is, doet wat Hij zegt en afmaakt waar Hij aan begonnen is.

Wanneer? Ik denk dat deze profetie zich sinds 1948 aan het vervullen is en nog steeds bezig is vervuld te worden.

Waarvoor? Alles spoedt zich heen naar het einde. Bij de wederoprichting van de staat Israël is er een nieuwe periode in de geschiedenis aangebroken. Zo zie je ook vandaag vers 6 realiteit worden, maar we zijn er nog niet.

Waartoe? Door alles heen gaat God door met zijn plan, met Israël, maar ook met de wereld. Zal er nog een wereldwijde opwekking komen, gaat Nederland geschud worden? Ik wil er klaar voor zijn en zien wat God allemaal nog gaat doen. Ik wil, voorzover ik kan, er deel van uitmaken. Ik wil onder die late regen staan en bedauwd worden, om uit te gaan en zielen te winnen voor Jezus.

Gebed: We zien, Heer, dat U doorgaat met Uw Plan, ook met Uw volk Israël, waarvoor we Uw vrede bidden. We zien ook dat er zowel gebeurt in ons land. Positief, maar ook negatief. We verwachten nog een uitstorting van Uw Geest en opwekking in Nederland, laat mij daar deel van mogen uitmaken, Heer, tot eer en glorie van Uw Naam!

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.