Gratis voor niets

Leave a comment Standard

Gratis voor niets.

Opfrisser met de 7 w’s
Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God; en iedereen wordt uit genade, die niets kost, door God als een rechtvaardige aangenomen omdat hij ons door Christus Jezus heeft verlost.Romeinen 3:23,24

Wie? iedereen, niemand uitgezonderd, behalve natuurlijk de Here Jezus.

Wat? Heeft gezondigd en kan dus niet bij God en in Zijn heerlijkheid komen.

Waar? In zijn nabijheid, God, in Zijn heiligheid kan de zonde niet verdragen. Er moest dus iets gebeuren.

Waarom? Omdat Hij heilig is en rechtvaardig. Daarom stierf de Here Jezus aan het kruis en hebben wij, door het geloof in Zijn Bloed (vers 25) weet toegang tot de Vader.

Wanneer? Door het geloof, gaat de genade gelden en worden we door God aangenomen, om niet, gratis, als een geschenk.

Waarvoor? Opdat er niemand zou zijn die zegt: Ik heb het uit mijzelf gedaan. Het is alleen maar genade, vrije, onverdiende gunst, van Godswege verkregen. De sleutel om te ontvangen is geloof en wedergeboorte.

Waartoe? Zodat wij weer in Gods nabijheid kunnen komen, zonder plichtplegingen, rituelen of wat dan ook. We kunnen ieder moment van de dag weer bij Hem binnenlopen, omdat het bloed van Jezus ons schoon wast, als wij onze zonden belijden. Wat een genade! Helemaal voor niets. Goedkoop? Nee hoor, het kostte de Vader zijn enigst Kind en de Zoon zijn leven.

Gebed: Dank U, Vader, voor Uw genade en dank U Here Jezus, voor Uw offer aan het kruis. Dank U wel, dat U mij schoonwast van alle zonden en ongerechtigheid en dat ik zo bij U mag binnengaan. Dank U, dat er niets van mij afhangt en dat ik mag geloven in U.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Opfrisser met de 7 w’s

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.