Zuiver en oprecht

Leave a comment Standard

Zuiver en oprecht.

Opfrisser met de 7 w’s
Mijd de begeerten van de jeugd, streef naar rechtvaardigheid, geloof, liefde en vrede met hen die de Heer met een zuiver hart aanroepen.2 Timoteus 2:22

Wie? Timotheus, de leerling en medearbeider van Paulus, maar het geldt net zo goed voor een ieder die een discipel van de Here Jezus wil zijn.

Wat? Moet de begeerten van de jeugd mijden, vlieden, er van wegvluchten en juist jagen naar geloof, liefde en vrede.

Waar? Temidden van, samen met hen, die de Here met een zuiver hart aanroepen, je zou kunnen zeggen, de gemeente.

Waarom? We kunnen soms, zeker in onze jeugd, maar ook als we ouder zijn, overmoedig worden en dingen doen of zeggen, waar we later spijt van krijgen. Dat geldt ook in seksueel opzicht. Reinheid en zuiverheid zijn zaken die bij een discipel passen.

Wanneer? Niet alleen wanneer we jong zijn, Timotheus was nog jong, zeker voor zijn bediening, maar ook de al gevorderden, zowel wat betreft leeftijd, als op de weg van het geloof, moeten hiervoor waken.

Waarvoor? Geloof, liefde en vrede zijn juist de eigenschappen, die we in de Here Jezus tegenkomen en waarvan Hij wil, dat we daarin op Hem gaan lijken. Andere zaken kunnen ons daarvan afhouden en ons besmetten. Daarom moet je het ene ontvluchten en het andere juist najagen, er achteraan gaan.

Waartoe? Om zo te laten zien dat we anders zijn, omdat de Here Jezus, met Zijn Geest in ons woont en de wereld gaat merken, dat gelovigen niet een stelletje schijnheiligen zijn, maar mensen oprecht op zoek naar geloof, liefde en vrede, door de heilige Geest.

Gebed: Ik dank U, Vader dat U het verlangen in ons wekt om zo te leven, door Uw Geest, dat we samen met anderen die U van harte willen dienen, met een zuiver hart, hiernaar mogen jagen. Ik dank U dat U ons daarbij helpt en dat iedere dag weer een leerschool mag zijn. Mijn gebed is, dat ik vandaag hiervan iets mag laten zien aan de mensen om mij heen. in Jezus Naam, amen.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Opfrisser met de 7 w’s

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.