Levensweg.

Leave a comment Standard

Levensweg.

Opfrisser met de 7 w’s
De weg van de rechtvaardigheid leidt naar het leven, een geëffend pad is het, vrij van de dood.Spreuken 12:28

Wie? De weg van rechtvaardigheid.

Wat? Leidt naar het leven.

Waar? Overal, waar je die ook maar bewandelt.

Waarom? Het is een geëffend pad, vrij van de dood.

Wanneer? Rechtvaardigheid is het tegenovergestelde van zondig. Het loon van de zonde is de dood, maar als we rechtvaardig leven, is het gevolg dus leven.

Waarvoor? Dat we alleen gerechtvaardigd kunnen zijn door het bloed van de Here Jezus, moge duidelijk zijn. Ik denk anderzijds dat ook een heilige levenswandel, levensheiliging ons kan beschermen tegen allerlei narigheid.

Waartoe? Wanneer wij ons bevinden binnen de beschermende handen van God, doen wat Hij zegt, dus heilig en rechtvaardig leven, heeft de tegenstander geen recht om ons dwars te zitten. Zondigen wij echter, dan heeft hij legaal recht om ons te kwellen, met ziekte, pijn, dood etc. Dat zijn dus geen straffen van God, maar gevolgen van ons zondigen. Maar indien wij onze zonden belijden, is Hij getrouw en rechtvaardig en vergeeft ons de zonden. (1 Joh. 1:9) Gelukkig heeft Hij ons Zijn Geest gegeven, zodat wij op het goede pad kunnen lopen.

Gebed: U houdt van ons, Vader en U wilt dat wij gezond en gelukkig zijn. Daarom heeft U ook Uw wet gegeven, zodat wij zouden leven. Ik bid U, dat als er dingen zijn in ons leven, die ons blootstellen aan de tegenstander en hem legaal recht geven om ons te kwellen, dat U ons dat openbaart door Uw Geest, zodat wij die kunnen belijden, ons ervan kunnen bekeren en de boel opruimen. Dank U wel voor Uw Heilige Geest, dat die ons wil leiden op het pad van de rechtvaardigheid. In Jezus Naam, amen.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Opfrisser met de 7 w’s

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.