Op de knieën.

Leave a comment Standard

Op de knieën.

Opfrisser met de 7 w’s
Verneder u voor de Heer, dan zal hij u verheffen.Jakobus 4:10

Wie? Wij, die de gemeente van Christus zijn.

Wat? Moeten ons vernederen voor de Heer, de Kurios.

Waar? Op onze knieën, dat is lichamelijk en in ons hart, dat is geestelijk.

Waarom? Dan zal Hij ons verhogen.

Wanneer? Altijd, het is een levensstijl. Hoogmoed past niet bij het volk van God. In de voorgaande verzen lees je over strijd en conflicten in het midden van de gemeente, geworteld in hartstochten. Iedereen was dus met zichzelf bezig en belemmerde daarmee ook de gebedsverhoring.

Waarvoor? Wanneer wij dicht bij de Here God willen leven en iets willen zien veranderen in ons leven en in ons land, is verootmoediging een must. Het is niet zo’n populair item, maar het is een sleutel tot opwekking. (2 Kron. 7:14)

Waartoe? Maar al te vaak laten wij ons leiden door onze eigen gevoelens en wordt daarmee onze trots en hoogmoed gevoed. We gaan dan voor de eer van mensen. Maar laten we eerlijk zijn, daar moet het niet om gaan. Als de Here Jezus nummer één in ons leven is, draait het om Hem. Voor iedere christen, zeker in een bediening, kan dit een behoorlijke valkuil zijn. Daarom is het goed om onszelf te onderzoeken en ons ervan te bekeren als dat zo is. Jacobus spreekt hier een behoorlijk vermaning uit, een oproep tot bekering zelfs. Als wij daar massaal gehoor aangeven gaat er iets veranderen in Nederland, daar ben ik van overtuigd.

Gebed: Vader, ik wil mijzelf voor U verootmoedigen. Als ik trots en hoogmoedig ben geweest, dan kies ik ervoor om mij daarvan te bekeren. In alle nederigheid en ootmoed, heb ik maar één verlangen: U dienen en ons land zien veranderen in een land dat U volgt en dient.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Opfrisser met de 7 w’s

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.