Niets is onmogelijk

Leave a comment Standard

Niets is onmogelijk.

Opfrisser met de 7 w’s
Toen zei Jezus tegen hem: ‘Of ik iets kan doen? Alles is mogelijk voor wie gelooft.’ Meteen riep de vader van het kind uit: ‘Ik geloof! Kom mijn ongeloof te hulp.’Marcus 9:24

Wie? De Here Jezus

Wat? Zei tegen de vader van de maanzieke jongen, dat alles mogelijk is voor wie gelooft.

Waar? Aan de voet van de berg waar Jezus werd verheerlijkt en gezien werd samen met Mozes en Elia.

Waarom? Eerst twijfelt de man nog, de discipelen was het tenslotte ook niet gelukt, maar de Here Jezus stelt zijn kunnen genezen niet ter discussie, geloof is de sleutel.

Wanneer? Wanneer we geloven is alles mogelijk. Maar ook wij kennen dat heen en weer geslingerd worden zo goed en snappen de vraag van de man. ik geloof, maar kom mijn ongeloof te hulp.

Waarvoor? Geloof in wonderen is een van de negen gaven van de heilige Geest en is, zoals we in vers 29 zien, gelinkt met gebed <en vasten>

Waartoe? Wanneer ook wij geloven in Gods wonderbare kracht in en door ons, is alles mogelijk en dus niets onmogelijk meer. Door de uitroep van de vader denken we dat vaak dat het geloof bij de ontvanger moet zijn, maar ik denk dat de Here Jezus hier bedoelde dat Hij het kon, omdat Hìj geloofde en er dan dus niets meer onmogelijk is. Wanneer wij er, in de kracht van de heilige Geest er op uit gaan en ons geloof bouwen en versterken door gebed, dan mogen we dat gebed van deze wanhopige vader onder schreeuwen en tranen aanhalen, dat ook voor ons ongekende mogelijkheden open liggen. Wat een uitdaging!

Gebed: Heer, ik geloof, dat U nog steeds een God van wonderen bent en dat U Uw gemeente en elke christen individueel wilt inzetten om die te doen. Maar tegelijkertijd steken twijfel en ongeloof de kop op. Daarom spreek ik die vader na: Kom mijn ongeloof te hulp.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Arie de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.