Hoge nood

Leave a comment Standard

Hoge nood.

Opfrisser met de 7 w’s
Roep ik in mijn nood tot de HEER, hij geeft mij antwoord.Psalmen 120:1

Wie? De pelgrim die het geschreven heeft, maar U, jij en ik, zijn toch allen pelgrims op weg naar het beloofde land?

Wat? Krijgt altijd antwoord van de HEER, JHWH, de God van het verbond.

Waar? In onze nood, onze problemen moeten echt wel onze problemen, onze vijanden zijn, dan kan Hij erbij.

Waarom? De Here Jezus is gekomen om ons te verlossen van onze vijanden. (Luc. 1:71) Ons probleem moet dan ook onze vijand zijn, anders kan Hij ons niet helpen.

Wanneer? Als wij tot Hem roepen, roepen doe je met stemverheffing, schreeuwend. Dat doe je toch ook als je in nood zit?

Waarvoor? God is heus niet doof, Hij hoort ook het gemompelde gebed, of het gebed wat je in je gedachten bidt. toch zegt Hij dat we Hem moeten aanroepen, daar zit ook iets bij van je er niet voor schamen, dat je Zijn hulp inroept. Jer. 33:3 zegt dat als we Hem aanroepen we juist heel bijzondere dingen gaan zien

Waartoe? Deze psalm gaat, als je verder leest, over het feit dat mensen kwaad over je spreken, roddelen en lasteren. Is dat bij jou het geval? Wees er dan van overtuigd dat de Here het voor je op zal nemen, maar in iedere nood mogen we weten dat we een luisterend oor vinden bij onze liefhebbende Vader. Antwoorden zal Hij zeker, omdat Hij van ons houdt, alleen zullen Zijn antwoorden misschien anders zijn, dan we hadden gedacht.

Gebed: Dank U, Vader, datU van mij houdt en altijd naar mij luistert en tijd hebt voor mij. Dank U, dat ik weet, dat hoe groot de nood ook is, hij dat nooit voor U is, U bent groter dan welke nood ook. Ik zie uit naar hoe U gaat antwoorden, U verrast telkens weer. Halleluja!

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.