Leven of dood?

Leave a comment Standard

leven of dood.

Opfrisser met de 7 w’s
Zo moet u ook uzelf zien: dood voor de zonde, maar in Christus Jezus levend voor God.Romeinen 6:11

Wie? U, dat zijn de gelovigen in Rome, maar in het geloof zijn wij met hen verbonden en geldt het dus voor alle gelovigen.

Wat? Moeten onszelf continue rekenen als zijnde dood voor de zonde, maar levend voor God.

Waar? Voor de zonde, daar wij met de Here Jezus gestorven zijn, toen wij tot geloof kwamen en met Hem begraven zijn, toen wij werden gedoopt. (vers 3)

Waarom? Iemand die dood is kan niet zondigen, de zonde heeft geen recht op hem.

Wanneer? Wanneer wij ons rekenen, gedragen, als iemand die dood is voor de zonde. Wij leven door Christus, toen we uit het watergraf weer omhoogkwamen, toen zijn we met Hem opgewekt.

Waarvoor? Kan je dan nooit meer zondigen, eens gered, altijd gered? Het is en blijft een keuze. Paulus beëindigd deze pericoop juist met vermaningen om heilig te leven voor God en onze leden als wapens van de gerechtigheid te gebruiken.

Waartoe? Wij moeten beseffen, dat we in feite in staat zijn om heilig te leven, door de Geest die in ons woont. Het leven alsof je dood bent is een proces en het lukt je meer en meer, afhankelijk van het feit in hoeverre jezelf de zonde toelaat in je leven. Dood zijn voor de zonde, is gelijk aan dood zijn aan je zelf. Hoe meer je je richt op Jezus en op Zijn wil voor je leven, hoe meer dood je voor de zonde zult zijn.

Gebed: Vader, ik wil ervoor kiezen om mezelf dood te rekenen voor de zonde, maar de oude mens steekt nog steeds de kop op. Help mij toch, door Uw Geest om me steeds meer te richten op U en de Here Jezus, want ik wil leven, door Hem.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.