Hevige regenbuien.

Leave a comment Standard

Hevige regenbuien.

Opfrisser met de 7 w’s
Ik zal water uitgieten op dorstige grond, waterstromen over het droge land. Ik zal mijn geest uitgieten over je nazaten en mijn zegen over je telgen.Jesaja 44:3

Wie? Ik, de HERE, je maker, die je al in de moederschoot gemaakt heeft.

Wat? Zal water uitgieten op de dorstige, waterstromen over het droge, mijn Geest over je nazaten en mijn zegen over je telgen.

Waar? Uiteraard het eerst over Israël, het volk van God, maar ook over allen die geloven en daarmee zaad van Abraham zijn en hun kinderen.

Waarom? God is een trouwe God, die doet wat Hij belooft. In deze belofte klinkt de pinksterzegen door uit Joël , uw zonen en dochters zullen profeteren jongelingen zullen gezichten, visioenen, zien.

Wanneer? Dat gebeurde met Pinsteren, 50 dagen na de opstanding van de Here Jezus, maar Joël zegt dat het ook nog eens in het laatst der dagen zal gebeuren, dus wachten we op nòg een hevige uitstorting. Maar de belofte geldt ook nu, op deze dag.

Waarvoor? God wil dat al Zijn kinderen vol van Zijn Geest zijn. Hij geeft die niet met mate (Joh. 3:34) maar juist in overvloed. Hij stort die uit op het dorstige en het droge. Heb je dat soms ook, dat je je droog en dorstig voelt in je geloof? Vraag om (meer van) Zijn Geest.

Waartoe? Het is ook een mooie belofte voor ons nageslacht, zeker als ze misschien op dit moment zijn afgedwaald. De Here God gaat ze erbij roepen en ook hen zegenen, zoals zo mooi ook wordt beloofd in Hand. 16:31 Daarom mogen we blijven bidden voor een nieuwe uitstorting van Gods Geest, voor de late regen, op onszelf, op onze kinderen en wereldwijd.

Gebed: Wat een geweldige belofte geeft U ons hier weer, lieve hemelse Vader. Een verlangen borrelt in mijn hart naar meer van Uw glorie, meer van Uw kracht, meer van Uw Geest in mij en in mijn kinderen en wereldwijd. Stort opnieuw Uw Geest uit op allen die dorstig zijn en dit verlangen ook hebben, zodat er overal mensen Worden vervuld met Uw Geest en erop uit gaan om de wereld te vertellen dat Jezus redt!

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.