Op het doel af

Leave a comment Standard

Op het doel af.

Opfrisser met de 7 w’s
Het doel van je opdracht is de liefde die voortkomt uit een rein hart, een zuiver geweten en een oprecht geloof.1 Timoteus 1:5

Wie? Paulus aan zijn kind in het geloof, Timotheus en door hem aan ons.

Wat? schrijft dat het doel van zijn opdracht, in het Grieks staat er vermaning, is de liefde, die voorkomt uit een rein hart, een zuiver geweten en een oprecht geloof.

Waar? In de gemeente Epheze, waar dwaalleer en wettisisme de kop op stak.

Waarom? Dwaalleer bestrijden is goed, maar het moet altijd wel in liefde gebeuren.

Wanneer? Het hebben van de waarheid is in het verleden nogmaals eens ten koste van de liefde gegaan. De drie elementen, die Paulus noemt, zijn daarom van wezenlijk belang en tevens toetssteen voor onze motivatie.

Waarvoor? Ons hart moet rein zijn, gewassen door het bloed van de Here Jezus, ons geweten zuiver, geïnspireerd door de heilige Geest en ons geloof oprecht, ongeveinsd.

Waartoe? Om dan de dwaalleer te onderkennen, die er ook vandaag de dag is, enerzijds wettisisme, anderzijds alles kan en alles mag, het is toch allemaal genade en dat er meer wegen tot God zijn, dan alleen Jezus. Wanneer onze liefde uit de bron komt die hier is genoemd, kunnen we dat alles vermijden en recht op ons doel afgegaan.

Gebed: Dank U, Vader dat U ons door Uw Woord en Geest wil leiden en dat we dicht bij U mogen blijven. Dank U voor Uw geweldige, onvoorwaardelijke liefde voor ons. Open onze ogen voor dwaalleer, die maar een doel heeft: ons van U af te houden en leer ons daar tegen op te treden, in liefde.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.