Binnen zonder kloppen

Leave a comment Standard

Binnen zonder kloppen.

Opfrisser met de 7 w’s
Vrede kwam hij verkondigen aan u die ver weg was en vrede aan hen die dichtbij waren: dankzij hem hebben wij allen door één Geest toegang tot de Vader.Efeziers 2:17-18

Wie? De Here Jezus aan ons die ver weg waren, de christenen uit de heidenen en hen die dichtbij waren, de christenen uit de Joden.

Wat? Aan ons allemaal heeft Hij vrede verkondigd, die ons weer de weg naar de Vader opent.

Waar? Hij verkondigde dat tijdens Zijn rondwandeling op aarde en na Zijn opstanding en stelde het in werking door Zijn dood aan het kruis.

Waarom? Vrede hebben met God, in eenheid leven met de Vader is altijd Gods plan geweest, door de zondeval kwam er een door ons onoverbrugbare kloof, maar door het kruis hebben wij toegang tot de Vader.

Wanneer? Wanneer wij geloven dat de Here Jezus voor ons is gestorven en opgestaan.

Waarvoor? Door de heilige Geest, de Geest die met onze Geest getuigt dat wij kinderen van God zijn (Rom. 8:16) hebben wij toegang tot de Vader en mogen wij vrij binnen lopen, elk moment van de dag.

Waartoe? Om bij Hem te zijn, met Hem te praten, te vragen en te strijden in gebed. Om gemeenschap te hebben met Hem, in de Geest, door Jezus bloed. Wat een heerlijk geloof hebben wij toch!

Gebed: Dank U, hemelse Vader, dat ik zomaar bij U mag binnenlopen, omdat U ernaar verlangt dat ik bij U ben. U wilt al mijn dingen weten, wat ik doe en waarom, waar ik bang voor ben of waar ik mij zorgen om maak. Meer nog dan welke aardse vader bent U in mij geïnteresseerd, wat bent U toch geweldig!

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.