Kuddedier

Leave a comment Standard

Kuddedier.

Opfrisser met de 7 w’s
Eens dwaalde u als schapen, nu bent u teruggekeerd naar hem die de herder is, naar hem die uw ziel behoedt.1 Petrus 2:25

Wie? U, de lezers, geadresseerden van deze brief en aan u en mij

Wat? Wij dwaalden als schapen, maar hebben ons bekeerd naar de Herder, die onze ziel behoedt.

Waar? In het geestelijke, wat zich uit in het uiterlijke.

Waarom? Zonder God in je leven is je leven zin- en doelloos, maar met Hem als herder, dat is dat je je laat leiden, ga je op je doel af en kom je tot je bestemming.

Wanneer? Het begint op het moment dat je je bekeert, Jezus aanneemt als Redder èn als gevolg daarvan hem erkent, accepteert en belijdt als Heer en Herder en Hem de leiding van je leven in handen geeft.

Waarvoor? Je hebt het eerste nodig om gered te worden, waardoor je bestemming wijzigt van hel naar hemel, maar het tweede om je leven hier op aarde te leven als volgeling, discipel, of zoals je wilt schaapje van Jezus, deel uitmakend van Zijn kudde.

Waartoe? Het één kan eigenlijk niet zonder het ander en is het directe gevolg van de kruisdood van de Here Jezus waar Petrus hiervoor over geschreven heeft. Daarom begint het ook met want. En het vers hiervoor eindigt met de genezing die we hebben door de striemen van de Here Jezus. Zoals een Herder zijn schapen verzorgt en geneest <Ps 23> zo doet de Here dat bij ons. Maar wij moeten Hem dan wel volgen.

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U mijn Herder bent en het mij aan niets ontbreekt, dank U voor Uw zorg en steun en genezing, voor alles wat U bewerkte aan het kruis. ik kies ervoor om U te volgen en mijn Heer en Herder te zijn. Amen.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.