Leidsman en Redder van de wereld

Leave a comment Standard

Leidsman en Redder van de wereld.

Opfrisser met de 7 w’s
God heeft hem een plaats gegeven aan zijn rechterhand, hem tot leidsman en redder verheven om de Israelieten tot inkeer te brengen en hun zonden te vergeven.Handelingen 5:31
Wie? De Here God, Vader van de Here Jezus Christus en door Hem van ons.

Wat? Heeft de Here Jezus een plaats gegeven aan Zijn rechterhand en Hem tot leidsman en redder verheven.

Waar? In de hemel, de derde hemel, waar God woont en troont.

Waarom? Om Israël, zoals hier wordt vermeld, maar ook de rest van de wereld tot inkeer, bekering, te brengen en hun zonden te vergeven. Israël wordt in dit hoofdstuk alleen genoemd, omdat het evangelie nog niet aan de heidenen was verkondigd. Dat gebeurd pas na Hand. 10.

Wanneer? De apostelen waren gevangen genomen en door een engel bevrijd met de opdracht om weer in de tempel het evangelie te verkondigen. Toen werden zij weer gevangen genomen en voor de Joodse Raad gebracht. Daar mochten zij opnieuw getuigen.

Waarvoor? Het is altijd Gods doel geweest dat de wereld kan worden gered. Daarom zond Hij zijn Zoon, door Zijn offer aan het kruis kan iedereen, die in Hem geloofd, vergeving van zonden ontvangen als hij of zij zich bekeerd. Het aanbod van genade ligt er voor de hele wereld.

Waartoe? Pas dan en dan alleen kunnen we vrede met God ervaren en is de toegang weer vrij. Deze boodschap is van belang voor iedereen in de hele wereld en God heeft ons uitgekozen om dat te verkondigen en uit te dragen, ook vandaag. Wat het ook kost. Ga je ervoor?

Gebed: Het kan ons wat kosten, Vader, om een getuige van de Here Jezus te zijn, gevangenis, geseling, zoals de apostelen, vervolging etc. Maar U wilt dat wij die prachtige, geweldige boodschap van bekering en vergeving de wereld in brengen, zodat iedereen de kans heeft om het een te doen en het ander te ontvangen. Dank U voor Uw Geest, die dat mogelijk maakt.

Arie de Paauw

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het dagelijks toezenden van een nieuwe tekst.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.