Koninklijk kind

Leave a comment Standard

Koninklijk kind

Opfrisser met de 7 w’s

Bedenk toch hoe groot de liefde is die de Vader ons heeft geschonken! Wij worden kinderen van God genoemd, en dat zijn we ook. — 1 Johannes 3:1

Wie? Wij, die in de Here Jezus geloven.

Wat? Worden kinderen van God genoemd en wij zijn het ook

Waar? In de hemelse gewesten, de geestelijke wereld, ook al weet je het zelf misschien niet altijd zeker, daar weten ze het wel!

Waarom? Omdat de liefde die God de Vader ons geschonken heeft zo groot is, Hij zond Zijn eniggeborene!

Wanneer? Je bent het en je blijft het, als je gelooft en belijdt dat de Here Jezus voor je gestorven en opgestaan is

Waarvoor? Als kinderen van de Vader hebben we ook autoriteit en gezag. Daarom hoeven we niet te bidden als een bedelaar, maar als een Koningskind! De satan weet dat en heeft dat geroofd, maar wanneer wij die autoriteit gaan gebruiken verandert ons gebed èn de uitwerking daarvan.

Waartoe? Wat is er mooier, dan dat en kind op een van de ouders lijkt? Zo vindt de vader het ook prachtig als we op Hem en Jezus gaan lijken. Door de Geest, die in ons woont kan dat ook, net zo als die ons in staat stelt heilig te leven.

Gebed: Het heeft consequenties, dat ik U Vader noem, want dan ben ik Uw kind. En dat is geweldig om te weten! Hoe vaak het rijk der duisternis mij daarvan probeert te laten twijfelen, ze weten hetzelf, want ik heb die koninklijke status van U gekregen. Leer mij door Uw Geest dan ook zo te handelen. In Jezus Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.