Opstand

Leave a comment Standard

Opstand.

Opfrisser met de 7 w’s
Zoals wij door Adam allen sterven, zo zullen wij door Christus allen levend worden gemaakt. Maar ieder op de voor hem bepaalde tijd: Christus als eerste en daarna, wanneer hij komt, zij die hem toebehoren.1 Korintiers 15:22-23

Wie? Alle mensen, die ooit geleefd hebben, die nu leven en die nog geboren gaan worden, zonder uitzondering.

Wat? Sterven door Adam, dankzij de zondeval, waarvan het gevolg de dood is, maar zullen dankzij de opstanding van de Here Jezus, of je nu gelooft of niet, uit de dood opstaan.

Waar? Uit het graf, of waar de resten van het lichaam zich ook maar bevinden, uitgestrooid over de zee, met een vuurpijl de lucht in geschoten, in de gebluste kalk, verbrand in het crematorium of de verbrandingsovens in Dachau, voor God is dat een peulenschil, Hij laat ons allen opstaan.

Waarom? Om de mensen te oordelen (behalve die in Christus Jezus zijn, zie Rom. 8:1 en de Opfrisser van woensdag)

Wanneer? Bij de komst van de Here Jezus, dan wel die van Hem zijn als eerste, omdat Hij zelf al de eersteling was en is opgestaan, en dan zij die niet in Hem geloven

Waarvoor? Op dit moment zijn allen die in Christus ontslapen zijn in de hemel en zij die dat niet zijn nog in het dodenrijk, wachtend op die dag, dan vindt ook voor hen het oordeel plaats.

Waartoe? Dan zullen zij die van Hem zijn, gaan wonen op de nieuwe aarde, zullen alle tranen van de ogen worden afgewist en zullen we alleen maar vrede en liefde kennen. Tot die tijd hebben we een taak: het is onze opdracht om zoveel mogelijk mensen te bereiken met het evangelie, of zoals Reinhard Bonke het zegt: we moeten de hel leegroven. Dat kunnen wij, in de kracht van de heilige Geest.

Gebed: Het is soms zo moeilijk Here Jezus, om te bidden om Uw komst, terwijl we weten dat er nog steeds geliefden zijn, maar ook anderen die wij kennen, die dan verloren zullen gaan, omdat ze U nog niet als Heer en Heiland hebben aangenomen. Daarom willen we voor hen bidden, dat U de verblindheid wegneemt, zodat ze U zullen leren kennen. Toch willen wij bidden, Maranatha, Here Jezus, kom spoedig!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Wij verspreiden een gratis boekje hoe te bidden voor verloren mensen. Stuur ons een mail als je dat wilt ontvangen of kijk op www.doeltreffendbidden.tk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.