Nooit meer honger of dorst

Leave a comment Standard

Nooit meer honger of dorst!

Opfrisser met de 7 w’s
Ik ben het brood dat leven geeft,’ zei Jezus. ‘Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst hebben.’Johannes 6:35

Wie? De Here Jezus, het levend geworden Woord

Wat? Zegt dat Hij het brood des levens is, het brood dat leven geeft.

Waar? Aan de overkant van de zee, waar Hij pas nog de mensen gevoed had met de wonderbare spijziging.

Waarom? Omdat Hij het antwoord is op de geestelijke honger en dorst van ieder mens. Men zoekt het vaaak in andere, wereldse en zondige zaken, maar wanneer je bij Hem komt worden honger en dorst gestild

Wanneer? Het treedt pas in werking als we bij Hem komen en in Hem gaan geloven, Hem volledig vertrouwen en ons aan Hem uitleveren.

Waarvoor? Ieder mens heeft een geestelijke leegte in zich, een onrust, die men probeert op te vullen. Wij moeten als christenen daar niet over oordelen, maar hen juist de weg wijzen èn voorleven, dat wanneer we tot Jezus komen, die leegte en die onrust worden weggenomen.

Waartoe? De vraag is alleen of wij dat dan ook, in zijn algemeenheid, maar u, jij en ik in het bijzonder, uitstralen. Als dat zo is, dan zouden de mensen jaloers op ons moeten zijn en vragen waar we dat gevonden hebben. Ook wij moeten onze honger en dorst lessen bij de Here Jezus!

Gebed: Wat hebben we toch een geweldige boodschap voor de mensen, Here God, maar wat falen we toch vaak om het voor te leven en uit te dragen. Ik bid, dat ik vandaag zal kunnen laten zien, door Uw Geest, dat mijn geestelijke honger en dorst zijn gelest en mensen dat aan mij zullen merken, zodat ik kan getuigen van de beste honger en dorst Lesser die er is!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.