Vreemdelingenbeleid.

Leave a comment Standard

Vreemdelingenbeleid.

Opfrisser met de 7 w’s
Want de HEER, uw God, is de hoogste God en Heer. Hij is de grote, de machtige, de ontzagwekkende God. Hij handelt zonder aanzien des persoons en is onomkoopbaar; hij verschaft weduwen en wezen recht, neemt vreemdelingen in bescherming en voorziet hen van voedsel en kleding. Ook u moet vreemdelingen met liefde behandelen, want u bent zelf vreemdelingen geweest in Egypte.Deuteronomium 10:17-19
Wie? De HERE, onze God, de God der goden en de HEER der Heren, de machtige, de ontzagwekkend e.

Wat? handelt zonder aanzien des persoons en is onomkoopbaar. Hij is een sociale God en verlangt dat ook van ons.

Waar? Dit wordt gezegd bij de vernieuwing van het verbond met Israël, nadat de zonde met het gouden kalf was gedaan en Mozes de 2 stenen platen kapot had gegooid

Waarom? Omdat onze God een trouwe God is en het werk afmaakt waaraan Hij begonnen is.

Wanneer? Wanneer wij Zijn geboden in acht nemen en doen wat Hij zegt, niet als slaven, of om Hem om te kopen, maar uit liefde. Dat blijkt dan uit de zorg voor weduwen, wezen en vreemdelingen, voor hen die het minder hebben dan wij.

Waarvoor? God wil wonen bij de mensen, in het Oude Testament was dat d.m.v. de Ark van het verbond, maar in het Nieuwe Testament ìn ons, als tempel van de heilige Geest.

Waartoe? Opdat wij de kracht en de glorie van God zullen binnendragen, op het moment waar we ergens komen, Christus in ons, de hoop der heerlijkheid. We moeten die dan wel waardig zijn en bewust dat Hij in ons woont.

Gebed: Wat is het toch geweldig, dat U woning wilt maken in ons en wij Uw tempel mogen zijn. Maak ons bewust Heer van de kracht die er dan in ons is, de God der goden en de Heer der heren. Wauw, dat is toch geweldig?!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.