Geen spijt

Leave a comment Standard

Geen spijt.

Opfrisser met de 7 w’s
De genade die God schenkt neemt hij nooit terug, wanneer hij iemand roept maakt hij dat niet ongedaan.Romeinen 11:29
Wie? De Here God, de Genadige, die zich ontfermt over wie Hem vrezen

Wat? Neemt, de door Hem geschonken genade, nooit terug en Zijn roeping maakt Hij niet ongedaan.

Waar? Waar en waarvoor je dan ook geroepen bent.

Waarom? Omdat Hij trouw is, ook al zijn wij dat misschien wel eens niet. Wat Hij begint, maakt Hij af!

Wanneer? Dat wil niet zeggen dat wij dan maar kunnen aanrommelen. Soms staat onze ontrouw aan Hem een doorbraak in de weg, bekering is dan noodzakelijk.

Waarvoor? Deze passage gaat in eerste instantie over Israël, zoals dit hele hoofdstuk daarover gaat. Zo mooi vind ik het stukje waarin Paulus zegt dat hun verwerping zegen heeft gebracht voor de heidenen (dat zijn wij) hoeveel te meer zal hun aanneming dat doen. God heeft Israël uitgekozen voor Zijn heilsplan, dat is 2000 jaar geleden niet ineens veranderd, Hij gaat ook met de olijfboom, waarop wij zijn geënt, door.

Waartoe? Maar ook voor ons geldt, dat Gods genade en Zijn roeping door gaan, Hij is wat dat aangaat milder dan menig mens, die wanneer een leider in zonde gevallen is, hem meteen uitkotst. Maar wij mogen weten dat God door gaat met het volvoeren van Zijn plan met ons, soms misschien wel eens ondanks ons.

Gebed: Ik wil U zo danken, Vader, voor Uw oneindige trouw en liefde, voor Uw genade en roeping op ons leven. Wat geeft het een rust dat die onberouwelijk zijn, tegelijkertijd ook een verantwoording om dat dierbaar te koesteren. We bidden opnieuw voor Uw volk Israël, kom tot Uw doel met Uw volk, zodat nog meer mensen zullen zien, dat U hun God, JWHW, de getrouwe is.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.