Volhouden

Leave a comment Standard

Volhouden.

Opfrisser met de 7 w’s
Deze boodschap is betrouwbaar: Als wij met hem gestorven zijn, zullen we ook met hem leven; als wij volharden, zullen we ook met hem heersen.2 Timoteus 2:11-12a
Wie? Wij, die in de Here Jezus geloven.

Wat? Zullen, als we met Hem gestorven zijn, ook met Hem leven; als we volharden ook met Hem heersen.

Waar? Gestorven met Hem zijn we toen we wedergeboren werden, begraven met Hem in de doop. Het eeuwige leven is dan ook al begonnen, maar zal pas straks in volle heerlijkheid zijn. Dan zullen wij in het 1000 jarig rijk heersen, regeren als koningen

Waarom? Wij zijn, vanaf het bovengenoemde moment, koningskinderen, bestemd om het werk van een koningskind te doen.

Wanneer? Voorwaarde is, dat we dus met Hem gestorven zijn en blijven volharden in het geloof. In de tijd dat Paulus dit schreef was er al vervolging en werd men voor de keuze gesteld of Christus afzweren of sterven. Maar wie volhardt tot het einde…die krijgt de beloning.

Waarvoor? Dit is een troost en een bemoediging voor hen die het moeilijk hebben, omwille van het geloof. Denk aan onze broeders en zusters in de ondergrondse kerk. Maar ook wij moeten volharden, want wij leven in een tijd dat het geloof verwaterd en er veel water bij de boodschap wordt gedaan, die het evangelie probeert te ontkrachten.

Waartoe? Geloof, bekering, vergeving van zonden, hemel en hel, dood en leven zijn essentiële elementen in de boodschap die we moeten verkondigen. Ook daarin moeten we volharden en strijden tegen die elementen die het evangelie proberen uit te hollen. Maar ook ons persoonlijk geloof is niet iets wat erbij komt, als je toevallig een momente over hebt, het is levensbehoefte nummer één!

Gebed: Dank U wel, Vader, dat we overgegaan zijn van de dood in het leven, toen we gingen geloven en dat onze zonden zijn weggewassen door het bloed van de Here Jezus, dat onze bestemming is gewijzigd van hel naar hemel. We bidden om waakzaamheid en volharding om de boodschap niet te laten uithollen, maar krachtig te laten zijn. We bidden ook om zelf te kunnen volharden in moeilijke tijden en voor onze broeders en zusters die worden vervolgd om hun geloof. Sterk hen, door Uw Geest en geef hen de moed om te volharden.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.