Handen omhoog

Leave a comment Standard

Handen omhoog.

Opfrisser met de 7 w’s
Laat mijn gebed voor u zijn als reukwerk, mijn geheven handen als een avondoffer. Zet een wacht voor mijn mond, HEER, een post voor de deur van mijn lippen.Psalmen 141:2-3
Wie? David, de koning van Israël, de Psalmdichter

Wat? Vraagt aan de Here God, dat zijn gebed wordt aanvaard als een reukwerk, zijn opgeheven handen als een avondoffer. Dat God bewaking voor zijn mond en zijn lippen zet

Waar? Waarschijnlijk heeft hij dit geschreven in de tempel, waar de offers die werden gebracht hem als voorbeeld dienden.

Waarom? Reukwerk is aangenaam om te ruiken en opgeheven handen geven overgave aan, dat je niets anders meer hebt, geen andere uitweg meer ziet, dan de hulp van de Almachtige.

Wanneer? In iedere nood, soms zijn we beschaamd of beschroomd om God te bestoken met onze gebeden, die vaak toch ook niet anders zijn dan verlanglijstjes. Maar voor Hem zijn ze reukwerk, prettig om te ruiken, Hij geniet er van!

Waarvoor? Niet van het feit dat we in moeilijkheden zijn, maar van het feit dat we met Hem in contact zijn en (eindelijk) erkennen, dat we Hem nodig hebben. Dan zal Hij komen en ons helpen. Onze opgeheven handen zijn het teken van hulpeloosheid, zoals een kind die omhoog heft om door papa of mama opgetild te worden, zodat het gedragen kan worden. Die afhankelijkheid ziet God graag van ons, zodat Hij ons kan troosten en helpen.

Waartoe? Om ons ook te helpen tegen uitspraken die kwaad kunnen berokkenen, ook in onze gebeden, maar zeker in onze contacten met mensen. Onze monden en lippen kunnen zegenen, maar ook vervloeken, niet alleen anderen, maar ook onszelf. Daarom is het zo belangrijk om ook in je gebed, de leiding van de heilige Geest te zoeken.

Gebed: Heilige Geest, dank U, dat U ons ook in ons gebed wilt leiden en ons wilt behoeden voor het vragen van verkeerde dingen en dat U ons te hulp schiet met onuitsprekelijke verzuchtingen. Wij bidden dat ons gebed een reukwerk zal zijn, aangenaam voor de Vader en heffen dan ook onze handen, in afhankelijkheid, naar U op. (1 Tim. 2:8)

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.