Kracht in het bloed

Leave a comment Standard

Kracht in het bloed.

Opfrisser met de 7 w’s
Hoewel hij zijn Zoon was, heeft hij moeten lijden, en zo heeft hij gehoorzaamheid geleerd. En toen hij naar de uiteindelijke volmaaktheid gevoerd was, werd hij voor allen die hem gehoorzamen een bron van eeuwige redding, omdat God hem heeft uitgeroepen tot hogepriester zoals Melchisedek dat was.Hebreeen 5:8-10

Wie? De Here Jezus, de Zoon van de levende God.

Wat? heeft moeten lijden en de gehoorzaamheid, die Hij al had, ook in daden moeten omzetten.

Waar? Aan het kruis van Golgotha, waar Hij stierf voor onze zonden

Waarom? Om zo een bron te worden van eeuwige redding

Wanneer? Wanneer wij Hem gehoorzamen, in Hem geloven geldt die redding ook voor ons.

Waarvoor? Om ons zo weer te verzoenen met God de Vader en de scheiding, die de zonde bracht, teniet te doen. Iedereen die in Hem gelooft, gelooft dat Hij uit de dood is opgestaan en Hem belijdt als Heer, zal behouden worden.

Waartoe? Zo kon de Here Jezus, met Zijn vergoten bloed, de hemelen doorgaan, als hogepriester, zoals Melchizedek dat was, om zo verzoening te doen. Daarom is er kracht in het bloed van het Lam.

Gebed: U koos ervoor, Here Jezus, om voor mij naar de aarde af te dalen, de heerlijk die U had bij De Here God, achter U te laten, om als betaling voor mijn zonden, te sterven aan het kruis. Maar U overwon de dood en stond weer op, de dood en het dodenrijk verslagen achter U latend. Daarom kies ik ervoor U te dienen, U te volgen, U te gehoorzamen. Dank U voor Uw offer, dank U voor het (eeuwige) leven wat U geeft.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.