Hoera! Beproeving!

Leave a comment Standard

Hoera! Beproeving!

Opfrisser met de 7 w’s
Het moet u tot grote blijdschap stemmen, broeders en zusters, als u allerlei beproevingen ondergaat. Want u weet: wanneer uw geloof op de proef wordt gesteld, leidt dat tot standvastigheid.Jakobus 1:2-3
Wie? Broeders en zusters, dus allen die in de Here Jezus geloven en daarom kind van God zijn en broeders en zusters van elkaar, dus U, jij en ik.

Wat? moeten ontzettend blij zijn, als ons geloof op de proef gesteld, getest, wordt

Waar? In het dagelijks leven.

Waarom? Dat zal leiden tot standvastigheid, volharding, het zal sterker worden en niet meer afhankelijk van situaties en omstandigheden.

Wanneer? Waneer wij de beproevingen weten te doorstaan, in de kracht van de Geest en met de wijsheid die ons in het hieropvolgende vers wordt beloofd.

Waarvoor? Als er tegenstand komt, vanwege ons geloof, zullen we des te meer afhankelijk worden van de Here God en om kracht en wijsheid vragen en dat dan ook ontvangen. Daarmee wortelen we nog meer in Hem en in Zijn Woord en zullen we de omstandigheden aan kunnen.

Waartoe? We zullen steeds maar weer moeten leren niet over, maar tegen onze problemen te spreken, in de autoriteit die God ons heeft gegeven. Dan zullen we groeien, tegen de verdrukking in, sterk geworteld, niet meer heen en weer geslingerd en geleid door gevoel of omstandigheid, maar krachtig en tegen een storm bestand. Wees daarom blij voor beproeving.

Gebed: Dank U, Heer, dat U ons krachtig en sterk wilt maken en ons geloof wilt testen, zoals U deed met Abraham en Isaac en dat we ook mogen weten, dat U voor de uitkomst zorgt, ons de kracht en de wijsheid geeft om er mee om te gaan, zodat we sterk en krachtig zullen zijn in ons geloof. Omdat U dat zo belangrijk vindt, dat het sterk en krachtig is en tegen een stootje kan

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.