Altijd hetzelfde

Leave a comment Standard

Altijd hetzelfde .

Opfrisser met de 7 w’s
Tot in je ouderdom blijf ik dezelfde, tot in je grijsheid zal ik je steunen. Wat ik gedaan heb, zal ik blijven doen, ik zal je steunen en beschermen.Jesaja 46:4

Wie? JHWH, de HERE, de God van Israël, de Onwankelbare.

Wat? blijft, tot in onze ouderdom, dezelfde, tot in onze grijsheid ons steunen. Wat Hij deed continueert Hij. hij zal steunen, torsen en beschermen.

Waar? In ons leven van alle dag

Waarom? Hij doet, wat Hij belooft, Hij is onveranderlijk, niet zoals wij vaak, morgen vrolijk, vandaag wat minder. Hij is rotsvast.

Wanneer? Altijd, tot op hoge leeftijd, als wij al grijs zijn en alles misschien niet zo soepeltjes meer loopt, juist dan steunt en draagt Hij ons.

Waarvoor? Hij is onze God, de God die ons draagt, dag aan dag, Hij is onze redding (Psalm 68:20)

Waartoe? In deze verzen wordt er een schril contrast getekend tussen de afgoden van Babel en de HERE. Zij moeten gedragen worden, door dieren zelfs, maar onze God draagt ons. Wie is als God, wat heb je eraan? Hij is de constante factor in een turbulente wereld. Een oase van rust en vrede in een jachtige bestaan. Wie zou Hem nu niet willen dienen? ik in ieder geval wel!

Gebed: Ook al gaat alles om ons heen tekeer, vallen zekerheden weg, worden we ouder en gaan dingen soms te snel, bij U is rust en vrede, altijd geweest en het zal altijd zo blijven. Want U bent de Rots der eeuwen, de Getrouwe. Wat is het toch heerlijk om U te mogen dienen, want U draagt ons, dag aan dag.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.