Opletten!

Leave a comment Standard

Opletten!

Opfrisser met de 7 w’s
Geliefde broeders en zusters, vertrouw niet elke geest. Onderzoek altijd of een geest van God komt, want er zijn veel valse profeten in de wereld verschenen. De Geest van God herkent u hieraan: iedere geest die belijdt dat Jezus Christus als mens gekomen is, komt van God.1 Johannes 4:1-2

Wie? Geliefde broeders en zusters, allen die God als Vader hebben en dus kinderen van God zijn en daarom elkaars broers en zussen, in de Heer. U, jij en ik, als het goed is.

Wat? moeten niet iedereen zomaar vertrouwen en achter alles en iedereen aanlopen. Wij moeten onderzoeken of een geest van God komtmof niet.

Waar? in de gemeente, waar mensen spreken, dingen als voor waar poneren. Wij zijn niet lijdzaam, de heilige Geest woont ook in ons.

Waarom? Er zijn nogal wat valse profeten, dwaalleraren etc, die ons van God af willen brengen, als we niet waakzaam zijn, lopen we zo uit de koers.

Wanneer? daarom is het ook zo belangrijk dat de gaven van de Geest in ons leven werkzaam zijn. Een van die gaven is het onderscheiden van geesten.

Waarvoor? We kunnen daarom zelf zien wat van God komt en wat niet. idereen, die belijdt dat Jezus Christus de Zoon van God en volledig mens was, heeft dat van God. Wanneer dat niet verkondigd wordt, zit je onder een valse profeet. Ieder gemeentelid heeft de taak, de verantwoording, om dat te toetsen, aan het Woord en door de Geest en dat ook aan de betreffende persoon kenbaar te maken.

Waartoe? Er is zoveel aan de gang, vandaag de dag, en zeker via internet bereikt ons zoveel. Maar wij moeten niet achter rages en mensen aanlopen, maar ons laten voeden door de ware leer. Maar ook in de kerk waar we al jaren komen, moeten we oplettend zijn, dat daar de Here Jezus in al Zijn rijkdom en volheid gepredikt wordt. Een Christus die niet als mens gekomen is, heeft niet kunnen betalen voor jouw en mijn zonden en maakt ons geloof leeg en inhoudsloos. Wees waakzaam!

Gebed: Dank U, Vader, dat U ons de heilige Geest gegeven heeft, zodat we zelf de geesten kunnen onderscheiden of ze van U komen of juist van de tegenstander. Dank U, Here Jezus dat U Uw goddelijke waardigheid hebt afgelegd, om als volledig mens, te betalen voor mijn zonden, mij vrij te kopen, zodat ik vrij kan zijn. Help ons, Heer, om in deze tijd, waar er van alles op ons afkomt, te onderscheiden, daar waar het op aankomt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.