smile

Leave a comment Standard

SMILE

Opfrisser met de 7 w’s
Een vriendelijk antwoord doet woede bedaren, krenkende woorden wakkeren toorn aan.Spreuken 15:1

Wie? Dit geldt voor iedereen, telefoontrainingen zijn, waarschijnlijk onwetend, op dat principe gebaseerd, maar uiteraard voor ons, die zich christen noemen, volgelingen van Jezus, in het bijzonder.

Wat? Vriendelijke woorden doen woede bedaren en krenkende, boze woorden wakkeren juist boosheid aan.

Waar? Dit is gewoon altijd en overal, in iedere situatie toepasbaar.

Waarom? Tegen vriendelijkheid is niemand bestand, het is een wet van het Koninkrijk van God: tegengesteld reageren.

Wanneer? Als men tegen je scheldt, of je kwaad doet, blijf vriendelijk, blijf mensen zegenen. Breng het bij de Here God, Hij gaat het oplossen, beter dan dat wij dat kunnen. Je doorbreekt hiermee de spiraal van, in dit geval, verbaal geweld

Waarvoor? Het is hetzelfde principe als wat de Here Jezus ons leerde met de andere wang toekeren, hoewel dat nog verder gaat. Maar geweld lokt geweld uit, verbaal of niet. Wij moeten leren, door Gods Geest, dat juist de onderste weg, de beste is.

Waartoe? Wij horen als vriendelijke mensen bekend te staan < ook ’s morgens vroeg> (Fil. 4:5) Daarin kunnen we ons onderscheiden van anderen. Schelden doen we niet en zo wie zo nooit terug. Dat is de gezindheid van Christus, denk aan zoals Hij terecht stond, zoals een schaap dat stom is voor het aangezicht van zijn scheerders, zo deed Hij Zijn mond niet open.

Gebed: help ons, Heer, om vriendelijk te zijn, juist tegen mensen die dat niet tegen ons zijn. Het valt niet altijd mee, als je weet dat mensen over je roddelen, of tegen je tekeer gaan, maar daar weet U alles van. geef ons de kracht om, ook vandaag, vriendelijk en liefdevol te zijn, opdat we U zo eer aan doen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.