Als een kind

Leave a comment Standard

Als een kind

Opfrisser met de 7 w’s
Laat de kinderen ongemoeid, belet ze niet bij mij te komen, want het koninkrijk van de hemel behoort toe aan wie is zoals zij.’Matteus 19:14

Wie? Wij, de ouderen

Wat? moeten de kinderen niet beletten tot Jezus te komen, juist stimuleren.

Waar? in onze omgeving en zeker in de gemeente.

Waarom? omdat het Koninktijk der hemelen behoort, alleen toegankelijk is, voor hen die zijn als kinderen

Wanneer? Nooit, we mogen ze nooit beletten. Met stimuleren bedoel ik dat we op zo jong mogelijke leeftijd hen met Hem in contact mogen brengen.

Waarvoor? wat je in een kind zaait van het evangelie, zal ooit tot wasdom komen. Wij moeten het dan wel zelf voorleven. Onze kinderen laten zien dat wij net zo afhankelijk van onze hemelse Vader zijn, als zij van ons. Dat wij net zoveel van Hem houden, als zij van ons. Dat wij heel veel van hen houden en de Vader nòg meer van ons. Ons geloof moet echt zijn, dan beklijft het.

Waartoe? Wanneer de Here Jezus bij Zijn hemelvaart ons opdraagt om discipelen te maken, zijn kinderen daar zeker bij inbegrepen. Onze eigen kinderen, voorzover van toepassing, zeker. En wij mogen net zo onbevangen, afhankelijk en vol vertrouwen zijn om het Koninkrijk van God binnen te kunnen gaan, als de kleintjes dat zijn van ons.

Gebed: Dank U wel, dat U mijn Vader bent en ik Uw kind kan en mag zijn, doordat ik gekocht en betaald ben met het bloed van de Here Jezus. Dank U wel, dat ik in alles van U afhankelijk kan zijn en U kan vertrouwen. Heer, als ik fouten heb gemaakt in de opvoeding van mijn kinderen en hen mijn geloof niet heb voorgeleefd, dan vraag ik U daarom om vergeving. Ik bid dat U hen vasthoudt en ik dank U dat U dat ook doet.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Ook te lezen op www.Opfrisser.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.